Тригуни с боботи
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За пареното тесто сложете в тенджерка млякото, водата и маслото и разбъркайте докато сместа заври. Изсипете наведнъж брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпече. Пресипете топката тесто в купа и добавете яйцето. Разбърквайте енергично докато яйцето се поеме напълно.
2. Нарежете лука, чесъна, домата, ябълката и кайсиите на малки кубчета. В купа сложете каймата, добавете къри на прах, сос Уорчестър /вместо него може да сложите горчица/, доматено пюре и кайсиево сладко. Разбъркайте и добавете нарязаните зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете половината парено тесто и направете сместа хомогенна.
3. Нарежете бутер тестото на квадрати с размери 10 х 10 см. Разточете леко всяко парче и намажете краищата му с разбито яйце. Сложете една пълна супена лъжица плънка и прегънете тестото под формата на триъгълник. Притиснете хубаво краищата на тригуната, като ги натиснете с вилица. Намажете тригуните отгоре с яйце и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете тригуните с нарязани печени белени фъстъци и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
2. Нарежете лука, чесъна, домата, ябълката и кайсиите на малки кубчета. В купа сложете каймата, добавете къри на прах, сос Уорчестър /вместо него може да сложите горчица/, доматено пюре и кайсиево сладко. Разбъркайте и добавете нарязаните зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете половината парено тесто и направете сместа хомогенна.
3. Нарежете бутер тестото на квадрати с размери 10 х 10 см. Разточете леко всяко парче и намажете краищата му с разбито яйце. Сложете една пълна супена лъжица плънка и прегънете тестото под формата на триъгълник. Притиснете хубаво краищата на тригуната, като ги натиснете с вилица. Намажете тригуните отгоре с яйце и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете тригуните с нарязани печени белени фъстъци и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
Продукти
- За пареното тесто:50 мл прясно мляко 50 мл вода 50 г масло 50 г брашно 1 яйцеЗа пълнежа:1 глава лук 1 скилидка чесън 40 г кайсии от компот 1 домат 1 ябълка 200 г едросмляна говежда кайма 1 ч.л. къри 40 г доматено пюре 1 с.л. сос Уорчестър сол и черен пипер 1 с.л. сладко или конфитюр от кайсии250 г бутер тесто 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад