Начин на приготвяне:
1. Нарежете хляба на филийки и ги поръсете със зехтин. Запечете ги на скара или във фурната.
2. Натрийте филийките с чесън.
3. За първия вариант кростини - нарежете доматите на кубчета без вътрешността им. Сложете ги в купа, добавете накълцан пресен босилек, овкусете със сол и пипер и залейте със зехтин.
4. За втория вид върфу филийката сложете щипка рукола, парче пекорино или пармезан и парче прясна смокиня.
5. За третия вид запържете гъбите със сол и пипер.
2. Натрийте филийките с чесън.
3. За първия вариант кростини - нарежете доматите на кубчета без вътрешността им. Сложете ги в купа, добавете накълцан пресен босилек, овкусете със сол и пипер и залейте със зехтин.
4. За втория вид върфу филийката сложете щипка рукола, парче пекорино или пармезан и парче прясна смокиня.
5. За третия вид запържете гъбите със сол и пипер.
Продукти
- 1 бр. хляб чиабата
- 1 скилидка чесън
- 4 домата
- 3 стръка босилек
- 100 г рукола
- 200 г сирене пекорино или пармезан
- 4 смокини
- 250 г смес от гъби
- сол и черен пипер
- 400 g gele linzen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 scheutje olijfolie
- 30 g boter
- 1.5 l kippenbouillon
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma