Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на филийки и ги поръсете със зехтин. Запечете ги на скара или във фурната.
2. Натрийте филийките с чесън.
3. За първия вариант кростини - нарежете доматите на кубчета без вътрешността им. Сложете ги в купа, добавете накълцан пресен босилек, овкусете със сол и пипер и залейте със зехтин.
4. За втория вид върфу филийката сложете щипка рукола, парче пекорино или пармезан и парче прясна смокиня.
5. За третия вид запържете гъбите със сол и пипер.

Продукти

  • 1 бр. хляб чиабата
  • 1 скилидка чесън
  • 4 домата
  • 3 стръка босилек
  • 100 г рукола
  • 200 г сирене пекорино или пармезан
  • 4 смокини
  • 250 г смес от гъби
  • сол и черен пипер
  • 400 g gele linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 30 g boter
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma

Свързани рецепти