Три вида бисквити
Рецепта от: Мери Бери
Тази рецепта е подходяща за случаите, в които имате нужда от сладки, маслени бисквитки. От едно тесто можете да си направите три вида бисквити - лимонови, бадемови и с шоколадови парченца. Ако ви останат, съхранявайте ги в метална кутия.
Продукти
- 175 г брашно
- 175 г меко масло
- 75 г захар
- 75 г пшеничен грис
- За лимоновите бисквити:
- 1 лимон, настъргана кора
- 1-2 с.л. кафява захар демерара
- За бисквитите с шоколадови парченца:
- 50 г дребен шоколадов чипс, млечен или натурален
- За бадемовите бисквити:
- 1 ч.л. бадемов екстракт
- 40 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа смесете брашното, гриса, захарта и нарязаното на малки кубчета меко масло. Разбийте с миксер до получаването на консистенция, която при натиск се слепва. Извадете сместа върху плота и я омесете до получаването на топка тесто. Оформете на дебело руло и го разрежете на три равни части.
- 2. Към едната част тесто добавете шоколадовия чипс и омесете добре. След това направете 20 кръгли топчици и ги подередете в плоска тава, постлана с хартия за печене. С помощта на вилица притиснете всяка топчица, докато стане плоска.
- 3. Към втората част тесто добавете бадемовия екстракт и половината филирани бадеми. Омесете добре. Оформете 20 кръгли топчици и ги подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене. С пръсти притиснете всяко топче, докато стане плоско. Поръсете с останалите филирани бадеми.
- 4. Към третата част тесто добавете фино настъргана лимонова кора и омесете. Оформете на руло (дължина 20 см) и го оваляйте в кафява захар. След това го увийте в прозрачно фолио и го поставете във фризер за 30 минути. След това го развийте и нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене.
- 5. Печете трите вида бисквити в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) или 160 градуса (с вентилатор) за 12 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Слепени сладки с шоколадов ганаш
Рецепти Кирстен Тиболс
Флорентини