Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Треска с тиква и картофи на фурна

категория 0/5
Обелете и нарежете на едри кубчета картофите и тиквата. Сложете първо картофите да се варят за около 15 минути. Тиквата добавете по-късно при картофите и я варете 10 минути. Нарежете на едри филии лука. Намажете дълбока тавичка с мазнина и изсипете хубаво отцедените зеленчуци и лука. поръсете с къри, черен пипер, сол и зехтин. Сложете зеленчуците да се пекат на 200 градуса за 10 минути.
Подсушете хубаво филето треска и го нарежете на 4 порци и от по 100 г. Изпържете рибата от двете страни, като започнете от тази с кората. От тази страна рибата се пържи по-дълго. Ако ползвате замразена риба, преди да я пържите трябва да я оваляте в брашно.
За соса пасирайте или разбъркайте хубаво всички продукти.
Сервирайте печените парче риба с топли печени зеленчуци и сос от авокадо.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен