Треска с тиква и картофи на фурна
Обелете и нарежете на едри кубчета картофите и тиквата. Сложете първо картофите да се варят за около 15 минути. Тиквата добавете по-късно при картофите и я варете 10 минути. Нарежете на едри филии лука. Намажете дълбока тавичка с мазнина и изсипете хубаво отцедените зеленчуци и лука. поръсете с къри, черен пипер, сол и зехтин. Сложете зеленчуците да се пекат на 200 градуса за 10 минути.
Подсушете хубаво филето треска и го нарежете на 4 порци и от по 100 г. Изпържете рибата от двете страни, като започнете от тази с кората. От тази страна рибата се пържи по-дълго. Ако ползвате замразена риба, преди да я пържите трябва да я оваляте в брашно.
За соса пасирайте или разбъркайте хубаво всички продукти.
Сервирайте печените парче риба с топли печени зеленчуци и сос от авокадо.

Продукти

  • 400 г картофи 400 г тиква 2 глави лук 400 г филе от треска 1 лимон 1 ч.л. къри на прах сол и черен пипер на вкусЗа соса:1 авокадо 1 с.л. майонеза 2 с.л. кисело мляко 0.5 лимон сок 1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички