Треска с панчета, спанак и леща

Рибата треска се увива в панчета и се пържи. След това се сервира върху канапе от задушен спанак и сварена леща.

Продукти

  • 4 бр. филе от риба треска
  • 16 слайса панчета
  • 600 г спанак
  • 400 г сварена леща
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 4 стръка розмарин
  • 1 с.л. червен винен оцет

Начин на приготвяне:

  • 1. Върху дървена дъска поръсете зехтин, сол и черен пипер. Оваляйте добре филетата (по 150 г всяко) в подправките.
  • 2. Подредете, с леко застъпване, по 4 тънки слайса панчета един до друг. Поставете 1 парче филе по средата на панчетата, напречно и го завийте с нея. Опаковайте всички филета по този начин.
  • 3. Поставете 2 филета в загрят тиган и пържете по 2 минути от 4-те страни. Щом месото и рибата отделят сос, вземете 2 стръка розмарин и потопете върховете им в него. След това намажете филетата, като с четка. Пуснете стръковете да се запържат до хрупкавост. Извадете рибата и розмарина в чиния. Изпържете и другите 2 филета в същия тиган.
  • 4. Прецедете лещата и я сложете в тигана от рибата с малко вряща вода. Добавете 1 с.л. червен винен оцет и разбъркайте. Гответе 2-3 минути. Овкусете със сол на вкус.
  • 5. В друг тиган сложете добре измитите листа спанак със съвсем малко вода и гответе докато той слегне. Овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин.
  • 6. На дъното на чиния сложете задушен спанак за канапе, върху него поставете леща, а върху нея парче риба, увито в панчета. Гарнирайте със стрък розмарин. Полейте с отделилия се сок от рибата.

Свързани рецепти

Виж всички