Треска с панчета, спанак и леща
Рецепта от: Джейми Оливър
Рибата треска се увива в панчета и се пържи. След това се сервира върху канапе от задушен спанак и сварена леща.
Продукти
- 4 бр. филе от риба треска
- 16 слайса панчета
- 600 г спанак
- 400 г сварена леща
- зехтин
- сол и черен пипер
- 4 стръка розмарин
- 1 с.л. червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Върху дървена дъска поръсете зехтин, сол и черен пипер. Оваляйте добре филетата (по 150 г всяко) в подправките.
- 2. Подредете, с леко застъпване, по 4 тънки слайса панчета един до друг. Поставете 1 парче филе по средата на панчетата, напречно и го завийте с нея. Опаковайте всички филета по този начин.
- 3. Поставете 2 филета в загрят тиган и пържете по 2 минути от 4-те страни. Щом месото и рибата отделят сос, вземете 2 стръка розмарин и потопете върховете им в него. След това намажете филетата, като с четка. Пуснете стръковете да се запържат до хрупкавост. Извадете рибата и розмарина в чиния. Изпържете и другите 2 филета в същия тиган.
- 4. Прецедете лещата и я сложете в тигана от рибата с малко вряща вода. Добавете 1 с.л. червен винен оцет и разбъркайте. Гответе 2-3 минути. Овкусете със сол на вкус.
- 5. В друг тиган сложете добре измитите листа спанак със съвсем малко вода и гответе докато той слегне. Овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин.
- 6. На дъното на чиния сложете задушен спанак за канапе, върху него поставете леща, а върху нея парче риба, увито в панчета. Гарнирайте със стрък розмарин. Полейте с отделилия се сок от рибата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Рибни пръчици в точени кори
Рецепти Том Керидж
Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле