Трайфъл с ананас и ром

Трайфъл с ананас и ром

Начин на приготвяне:

1. Изрежете кръгчета от хляба бриош, без корички, според размера на чашите, които ще използвате за десерта.
2. Обеленият и почистен ананас нарежте на много дребник убчета и ги сложете в дълбока чиния. Върху него настържете фино предварително обеления корен джинджифил. Изтискайте сока на лайма и добавете 1.5 с.л. пудра захар и рома. Разбъркайте много добре.
3. За крема сипете маскарпонето в купа и малко по малко добавете към него кокосовата сметана, като разбърквате. Добавете останалата пудра захар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбъркайте до хомогенност.
4. Поставете кръгче бриош на дъното на всяка чаша. Върху него сипете малко от ананаса с ром. След това сипете 1 с.л. крем, а върху него - малко от вътрешността на маракуята и запечен кокосов чипс. Поставете второ кръгче бриош и повторете подредбата. Поръсете с малко пудра захар.

Продукти

  • 1 хляб бриош
  • 2 плода маракуя
  • 1 см джинджифил
  • 1 лайм
  • сок
  • 4 с.л. пудра захар
  • 30 мл бял ром
  • 0.5 ч.ч. кокосова сметана
  • 0.5 ч.ч. маскарпоне
  • 1 шушулка ванилия
  • запечен кокосов чипс

Свързани рецепти