Начин на приготвяне:
1. Разбийте сметаната до пухкавост и я охладете.
2. Смесете част от разбитата сметана с ягодовия сос и разбъркайте до хомогенност.
3. Разтопете шоколада на водна баня. Част от него добавете към част от разбитата сметана и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
3. Нарежете кекса на едри кубчета. Начупете бисквитите.
4. Почистете ягодите и ги разрежете на две по дължина. Смесете сладкото от кайсии с прясно нарязано на кубчета манго.
5. На дъното на голяма стъклена купа сипете един слой бита сметана, с помощта на шприц или на лъжица. Върху нея подредете слой от кубчета кекс. Сипете слой ягодова сметана. Върху нея полейте малиново пюре. Подредете изправени половинките ягоди, с вътрешната страна навън. Сипете сладкарски крем, а върху него дебел слой от сместа от сладко от кайсии и плод. Следват начупените бисквити, а върху тях шоколадов мус. Полейте с чист шоколад и завършете с ягодова сметана.
6. Украсете трайфъла богато – с дебел резен ананас, резен диня, парченца манго и киви, гроздчета френско грозде, бисквити.
7. За „ангелските коси“ разтопете захар, като я сипвате на порции в добре загрят тиган. С помощта на две вилици поръсете тънки струйки от карамела върху купа, докато се образуват множество нишки. Оформете на топка.
2. Смесете част от разбитата сметана с ягодовия сос и разбъркайте до хомогенност.
3. Разтопете шоколада на водна баня. Част от него добавете към част от разбитата сметана и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
3. Нарежете кекса на едри кубчета. Начупете бисквитите.
4. Почистете ягодите и ги разрежете на две по дължина. Смесете сладкото от кайсии с прясно нарязано на кубчета манго.
5. На дъното на голяма стъклена купа сипете един слой бита сметана, с помощта на шприц или на лъжица. Върху нея подредете слой от кубчета кекс. Сипете слой ягодова сметана. Върху нея полейте малиново пюре. Подредете изправени половинките ягоди, с вътрешната страна навън. Сипете сладкарски крем, а върху него дебел слой от сместа от сладко от кайсии и плод. Следват начупените бисквити, а върху тях шоколадов мус. Полейте с чист шоколад и завършете с ягодова сметана.
6. Украсете трайфъла богато – с дебел резен ананас, резен диня, парченца манго и киви, гроздчета френско грозде, бисквити.
7. За „ангелските коси“ разтопете захар, като я сипвате на порции в добре загрят тиган. С помощта на две вилици поръсете тънки струйки от карамела върху купа, докато се образуват множество нишки. Оформете на топка.
Продукти
- 500 г сладкарски крем
- 1 литър подсладена сладкарска сметана
- 300 г малиново пюре
- 250 мл ягодов сос
- 350 г сладко от кайсии
- 200 г натурален шоколад /70%/
- 1 ванилов блат
- 1 пакет обикновени или чаени бисквити
- 250 г пресни ягоди
- 2 киви
- 1 манго
- 100 г френско грозде
- 1 резен диня
- 1 резен ананас
- 1 зелена ябълка
- листа прясна мента
- 300 г кристална захар