Трайфъл "Рок звезда"
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разбийте сметаната до пухкавост и я охладете.
2. Смесете част от разбитата сметана с ягодовия сос и разбъркайте до хомогенност.
3. Разтопете шоколада на водна баня. Част от него добавете към част от разбитата сметана и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
3. Нарежете кекса на едри кубчета. Начупете бисквитите.
4. Почистете ягодите и ги разрежете на две по дължина. Смесете сладкото от кайсии с прясно нарязано на кубчета манго.
5. На дъното на голяма стъклена купа сипете един слой бита сметана, с помощта на шприц или на лъжица. Върху нея подредете слой от кубчета кекс. Сипете слой ягодова сметана. Върху нея полейте малиново пюре. Подредете изправени половинките ягоди, с вътрешната страна навън. Сипете сладкарски крем, а върху него дебел слой от сместа от сладко от кайсии и плод. Следват начупените бисквити, а върху тях шоколадов мус. Полейте с чист шоколад и завършете с ягодова сметана.
6. Украсете трайфъла богато – с дебел резен ананас, резен диня, парченца манго и киви, гроздчета френско грозде, бисквити.
7. За „ангелските коси“ разтопете захар, като я сипвате на порции в добре загрят тиган. С помощта на две вилици поръсете тънки струйки от карамела върху купа, докато се образуват множество нишки. Оформете на топка.
2. Смесете част от разбитата сметана с ягодовия сос и разбъркайте до хомогенност.
3. Разтопете шоколада на водна баня. Част от него добавете към част от разбитата сметана и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
3. Нарежете кекса на едри кубчета. Начупете бисквитите.
4. Почистете ягодите и ги разрежете на две по дължина. Смесете сладкото от кайсии с прясно нарязано на кубчета манго.
5. На дъното на голяма стъклена купа сипете един слой бита сметана, с помощта на шприц или на лъжица. Върху нея подредете слой от кубчета кекс. Сипете слой ягодова сметана. Върху нея полейте малиново пюре. Подредете изправени половинките ягоди, с вътрешната страна навън. Сипете сладкарски крем, а върху него дебел слой от сместа от сладко от кайсии и плод. Следват начупените бисквити, а върху тях шоколадов мус. Полейте с чист шоколад и завършете с ягодова сметана.
6. Украсете трайфъла богато – с дебел резен ананас, резен диня, парченца манго и киви, гроздчета френско грозде, бисквити.
7. За „ангелските коси“ разтопете захар, като я сипвате на порции в добре загрят тиган. С помощта на две вилици поръсете тънки струйки от карамела върху купа, докато се образуват множество нишки. Оформете на топка.
Продукти
- 500 г сладкарски крем 1 литър подсладена сладкарска сметана 300 г малиново пюре 250 мл ягодов сос 350 г сладко от кайсии 200 г натурален шоколад /70%/ 1 ванилов блат 1 пакет обикновени или чаени бисквити 250 г пресни ягоди 2 киви 1 манго 100 г френско грозде 1 резен диня 1 резен ананас 1 зелена ябълка листа прясна мента 300 г кристална захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери