Начин на приготвяне:

1. За пълнежа нарежете на ситно сушените кайсии. Нарежете и ядките шам-фъстък. Сипете крем-сиренето в купичка и добавете кайсиите, ядките при него и меда. Овкусете с малко сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Вземете 4 шницела или парчета пуешко филе, почистено от кожа и жилки, по около 125 г всеки. Поставете месото върху дървена дъска и го покрийте с прозрачно фолио. Начукайте пуешкото, за да се изтъни. Поръсете филетата със сол и черен пипер.
3. В единия край на всяко филе поставете от пълнежа. Навийте на руло. подредете слайсове бекон върху дъската и увийте всяко руло в него.
4. Подредете рулцата в поръсена със зехтин тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
5. Преди сервиране нарежете рулцата на филии и ги подредете в чиния.

Продукти

  • 500 г пуешко филе
  • 75 г сушени кайсии
  • 2 с.л. сурови ядки шам-фъстък
  • 100 г крем-сирене
  • 1 с.л. мед
  • 300 г бекон
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти