1. В загрята тиган запържете до хрупкавост, от двете страни, слайсовете прошуто или хамон на порции. Извадете ги.

2. В същия тиган разтопете 1/3 от маслото и запържете филиите хляб от двете страни, по две наведнъж.

3. Разтопете още 1/3 от маслото и в него, на силен огън, запържете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и нарязаните на едро кафеви печурки и гъби шийтаке. Гответе 2-3 минути. намалете силата на огъня и поставете капак. Гответе още 2 минути. Отстранете капака и запържете за кратко на висока температура, докато течността се изпари.

4. Добавете останалото масло заедно с накъсаните гъби еноки и кладница. Запържете за 1-2 минути, до златистокафяво. Поръсете със сол и черен пипер и добавете заквасената сметана. Разбъркайте и дръпнете от огъня.

5. В чинии поставете по един тост, а върху него разпределете задушените гъби. Върху тях поставете хрупкава шунка. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 6 слайса прошуто или хамон
  • 50 г масло
  • 6 филии хляб Бриош
  • 4 скилидки чесън
  • 250 г кафеви печурки
  • 100 г гъби шийтаке
  • 75 г гъби кладница
  • 150 г гъби еноки
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички