Тостове със задушени гъби и шунка
Рецепта от: Мери Бери
1. В загрята тиган запържете до хрупкавост, от двете страни, слайсовете прошуто или хамон на порции. Извадете ги.
2. В същия тиган разтопете 1/3 от маслото и запържете филиите хляб от двете страни, по две наведнъж.
3. Разтопете още 1/3 от маслото и в него, на силен огън, запържете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и нарязаните на едро кафеви печурки и гъби шийтаке. Гответе 2-3 минути. намалете силата на огъня и поставете капак. Гответе още 2 минути. Отстранете капака и запържете за кратко на висока температура, докато течността се изпари.
4. Добавете останалото масло заедно с накъсаните гъби еноки и кладница. Запържете за 1-2 минути, до златистокафяво. Поръсете със сол и черен пипер и добавете заквасената сметана. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
5. В чинии поставете по един тост, а върху него разпределете задушените гъби. Върху тях поставете хрупкава шунка. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 6 слайса прошуто или хамон
- 50 г масло
- 6 филии хляб Бриош
- 4 скилидки чесън
- 250 г кафеви печурки
- 100 г гъби шийтаке
- 75 г гъби кладница
- 150 г гъби еноки
- 2 с.л. заквасена сметана
- магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк