Тост със скариди, орехи, чили и песто от кориандър
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Пълнежът на тези сандвичи е от смлени скариди. След като се панират, сандвичите се поднасят с пикантно песто от кориандър, люти чушки и орехи.
Продукти
- За пестото:
- 30 г орехи
- 50 г пресен кориандър
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. настърган пармезан
- ½ зелена люта чушка
- 3 с.л. зехтин
- 225 г сурови скариди (обелени)
- 1 с.л. олио
- 1 белтък
- 1 яйце
- 2 с.л. прясно мляко
- индийско орехче
- 4 филии хляб с квас
- олио за пържене
- ½ ч.л. едър лют червен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За пестото накъсайте стръковете кориандър на едро, заедно със стъблата във висок съд. Добавете нарязаната на ситно люта чушка (без дръжка и семки), нарязания чесън, орехите и настъргания пармезан. Добавете зехтина и сол и пасирайте. Ако консистенцията е прекалено гъста, добавете още малко зехтин.
- 2. Сложете обелените скариди в кухненски робот и добавете белтъка, сол, черен пипер, малко настъргано индийско орехче и пасирайте.
- 3. Разбийте яйцето с прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете сместа настрани.
- 4. Разпределете смлените скариди върху две филии хляб. Отгоре поставете по още една филия.
- 5. Двойните сандвичи потопете в сместа от яйце и мляко, като ги оставите добре да поемат от сместа.
- 6. Загрейте 2 пръста олио в тиган и изпържете сандвичите, по 4 минути от всяка страна.
- 7. Разрежете тостовете на половинки или на по-малки парчета. Поднесете ги топли, поръсени с малко лют червен пипер и с песто от кориандър и орехи.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Пати Джинич
Енчилади със скариди и доматен сос
Рецепти Джейми Оливър
Миди Сен-Жак с картофено пюре
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Донал Скиан
Паста със скариди пил пил