Пълнежът на тези сандвичи е от смлени скариди. След като се панират, сандвичите се поднасят с пикантно песто от кориандър, люти чушки и орехи.

Продукти

  • За пестото:
  • 30 г орехи
  • 50 г пресен кориандър
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. настърган пармезан
  • ½ зелена люта чушка
  • 3 с.л. зехтин
  • 225 г сурови скариди (обелени)
  • 1 с.л. олио
  • 1 белтък
  • 1 яйце
  • 2 с.л. прясно мляко
  • индийско орехче
  • 4 филии хляб с квас
  • олио за пържене
  • ½ ч.л. едър лют червен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. За пестото накъсайте стръковете кориандър на едро, заедно със стъблата във висок съд. Добавете нарязаната на ситно люта чушка (без дръжка и семки), нарязания чесън, орехите и настъргания пармезан. Добавете зехтина и сол и пасирайте. Ако консистенцията е прекалено гъста, добавете още малко зехтин.
  • 2. Сложете обелените скариди в кухненски робот и добавете белтъка, сол, черен пипер, малко настъргано индийско орехче и пасирайте.
  • 3. Разбийте яйцето с прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете сместа настрани.
  • 4. Разпределете смлените скариди върху две филии хляб. Отгоре поставете по още една филия.
  • 5. Двойните сандвичи потопете в сместа от яйце и мляко, като ги оставите добре да поемат от сместа.
  • 6. Загрейте 2 пръста олио в тиган и изпържете сандвичите, по 4 минути от всяка страна.
  • 7. Разрежете тостовете на половинки или на по-малки парчета. Поднесете ги топли, поръсени с малко лют червен пипер и с песто от кориандър и орехи.

Свързани рецепти

Виж всички