Начин на приготвяне:

1. Изрежете дупки по средата на филиите бял селски /ръчен/ хляб. Намажете филийките с масло от двете страни.
2. Загрейте тиган и поставете филийките в него. Пържете ги 3 минути и ги обърнете. Чукнете по 1 яйце върху всяка филийка. Поставете капак на тигана и гответе 2 минути. След това извадете филийките в чинии.
3. В същия тиган разтопете бучица масло /15 г/ и добавете лимоновата кора. Разбъракйте за 1 минута. Добавете листата бейби спанак и овкусете със сол и черен пипер. Бъркайте, докато спанакът омекне.
4. Сервирайте по две филийки с яйце на човек, гарнирани със задушен спанак. Нарежете на тънки люспи пармезан върху филийките и поръсете с малко зехтин.

Продукти

  • 4 филии бял хляб
  • 4 яйца
  • масло
  • 200 г бейби спанак
  • сол и черен пипер
  • пармезан

Свързани рецепти