Начин на приготвяне:

1.  Нарежете бекона на малки кубчета. Запържете бекона до златисто в тиган с 2 с.л. зехтин.
2. Нарежете дребни печурки и ги добавете при бекона заедно с обелена и смачкана с преса скилидка чесън. Разбъркайте и запържете за 5-7 минути.
3. Овкусете със сол, черен пипер и листенца мащерка.
4. Препечете филиите хляб. Натрийте ги със скилидка чесън и намажете с малко зехтин. Поръсете с малко настърган пармезан.
5. Разпределете запържените гъби и бекон върху филиите. Поръсете листа рукола и прясно настърган пармезан.

Продукти

  • 4 слайса бекон
  • 1 ч.ч. гъби печурки
  • 2 филии селски хляб
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 стрък мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 20 г пармезан
  • 1 шепа листа рукола

Свързани рецепти