Начин на приготвяне:

1. В купа сипете нарязаните на ситно магданоз и копър. Настържете фино обелените скилидки чесън.

2. Нарежете на стино предварително почистените и обелени скариди. Добавете ги в купата заедно с маслото. Настържете фино лимонова кора и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре с помощта на шпатула.

3. Намажете три филии със сместа със скариди. Захлупете всяка с втора филия.

4. Разтопете гхи в тиган и запържете всеки сандвич по 2 минути от всяка страна.

5. Изрежете коричките по краищата на тост сандвичите и ги нарежете на малки триъгълници. Набучете по 3 триъгълничета на шишче и поднесете.

Продукти

1/4 ч.ч. нарязани на ситно магданоз и копър

3 скилидки чесън

10 скариди

1/2 ч.ч. масло със стайна температура

лимонова кора

6 филии бял тост хляб

сол и черен пипер

2 с.л. гхи

 

Свързани рецепти