Тост с авокадо и севиче от репички
Рецепта от: Надия Хюсеин
Препечени филийки с намачкано авокадо и мариновани за кратко репички и червен лук. Идеално за моментите, в които ви се похапва нещо.
Продукти
- 200 г репички
- 4 лайма, сок
- 2 с.л. захар
- 1 малка глава червен лук
- 2 с.л. зехтин
- шепа копър
- 4 филии хляб с квас или пълнозърнест
- 2 бр. авокадо
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете репичките на много тънки кръгчета и ги сложете в купа. Добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук и нарязания копър. Добавете сока от лайм (отделете 2 с.л. от него) и захарта и разбъркайте много добре. Оставете сместа да престои 10 минути. След това добавете зехтина, разбъркайте и отцедете излишната течност.
- 2. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и издълбайте вътрешността му. Полейте авокадото с отделените 2 с.л. сок от лайм и го намачкайте с помощта на вилица.
- 3. Препечете филиите хляб в тостер.
- 4. Намажете всяка филия с намачкано авокадо, а отгоре гарнирайте със севиче от репички и лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска
Рецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Надия Хюсеин
Рибно къри с кресон и лимонов кускус