Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тосканско пиле с босилкова паста

категория 0/5
1. Отстранете кожата от бутчетата и ги обезкостете. Обезкостяването се прави с остър нож по дължината на костта, докато не се освободи единия и край. След това тя се изправя, остъргва се месото от нея и тя се отделя сама. Поръсете бутчетата със сол и черен пипер и ги поръсете с риган от горната страна. В тенджера с дебело дъно загрейте зехтин и подредете бутчетата на дъното с горната страна надолу, за да се запържат. Не захлупвайте.
2. Нарежете лука и чушката на едро, чесъна на филийки, патладжана на кубчета. Фенхелът първо разрежете на четири парчета и отстранете твърдата им част. След това го нарежете на едро. Обърнете бутчетата, поръсете ги с риган и сложете зеленчуците върху месото. Разбъркайте ги, без да пипате месото. Захлупете за 5 минути.
3. Нарежете добре узрели домати на кубчета. Добавете ги в тенджерата, заедно с виното и водата. Захлупете и задушете ястието за около 20 минути.
4. Сварете пастата.
5. Подберете дребни листенца босилек и ги накъсайте в купа. Нарежете стъблата от босилека и чесъна на ситно и ги добавете. Овкусете със сол и черен пипер и излейте зехтина. Пасирайте.
6. Изцедете пастата, добавете пастата от босилек и разбъркайте.
7. Сервирайте малко паста, а върху нея месо, зеленчуци и сос от задушеното.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен