Начин на приготвяне:
1. Отстранете кожата от бутчетата и ги обезкостете. Обезкостяването се прави с остър нож по дължината на костта, докато не се освободи единия и край. След това тя се изправя, остъргва се месото от нея и тя се отделя сама. Поръсете бутчетата със сол и черен пипер и ги поръсете с риган от горната страна. В тенджера с дебело дъно загрейте зехтин и подредете бутчетата на дъното с горната страна надолу, за да се запържат. Не захлупвайте.
2. Нарежете лука и чушката на едро, чесъна на филийки, патладжана на кубчета. Фенхелът първо разрежете на четири парчета и отстранете твърдата им част. След това го нарежете на едро. Обърнете бутчетата, поръсете ги с риган и сложете зеленчуците върху месото. Разбъркайте ги, без да пипате месото. Захлупете за 5 минути.
3. Нарежете добре узрели домати на кубчета. Добавете ги в тенджерата, заедно с виното и водата. Захлупете и задушете ястието за около 20 минути.
4. Сварете пастата.
5. Подберете дребни листенца босилек и ги накъсайте в купа. Нарежете стъблата от босилека и чесъна на ситно и ги добавете. Овкусете със сол и черен пипер и излейте зехтина. Пасирайте.
6. Изцедете пастата, добавете пастата от босилек и разбъркайте.
7. Сервирайте малко паста, а върху нея месо, зеленчуци и сос от задушеното.
2. Нарежете лука и чушката на едро, чесъна на филийки, патладжана на кубчета. Фенхелът първо разрежете на четири парчета и отстранете твърдата им част. След това го нарежете на едро. Обърнете бутчетата, поръсете ги с риган и сложете зеленчуците върху месото. Разбъркайте ги, без да пипате месото. Захлупете за 5 минути.
3. Нарежете добре узрели домати на кубчета. Добавете ги в тенджерата, заедно с виното и водата. Захлупете и задушете ястието за около 20 минути.
4. Сварете пастата.
5. Подберете дребни листенца босилек и ги накъсайте в купа. Нарежете стъблата от босилека и чесъна на ситно и ги добавете. Овкусете със сол и черен пипер и излейте зехтина. Пасирайте.
6. Изцедете пастата, добавете пастата от босилек и разбъркайте.
7. Сервирайте малко паста, а върху нея месо, зеленчуци и сос от задушеното.
Продукти
- 300 г фарфале
- 8 горни пилешки бутчета
- 1 с.л. сух риган
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 патладжан
- 1 червена чушка
- 1 глава фенхел
- 4 домата
- 200 мл бяло сухо вино
- 100 мл вода
За соса от босилек:
- 0.25 връзка босилек
- сол и черен пипер
- 1 скилидка чесън