Тортиля с гъби
Продукти
- Гъби - пурпурни печурки шийтаке портобело 1 глава лук чесън 4 брой яйца
Начин на приготвяне:
- Използва се само крехката част на гъбите. Подготвя се зехтин със сол и черен пипер. Топваме гъбите в мазнината и печем на силно загрята скара от двете страни, колкото да се запечатат. Разбъркваме яйцата със сол и пипер, малко шалот и малко чесън. Температурата на максимум. Една капка олио. Сега подреждам гъбите една по една на пласт, докато запълня тигана до горе. Хубаво подредени. Притискам съвсем леко, и сега вече мога да добавя яйцата. Намаляваме леко котлона, допичаме средата и чак тогава обръщаме.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне