Тортили за закуска

Тортили за закуска

Начин на приготвяне:

1. Разрежете авокадото на две половини, извадете костилката, а след това и месото на плода с помощта на лъжица. Накълцайте го на ситно и го сложете в купичка. Овкусете със сол, черен пипер и сока на 1 лайм.
2. Нарежете домата на кубчета. Разрежете лютата чушка, извдате семките и и я нарежете на ситно. Листата кориандър също нарежете на ситно. Настържете сирене манчего или чедър /съответно може да използвате кашкавал от овче или краве мляко/.
3. Затоплете царевични или пшенични тортили в сух тиган, за по 20 секунди от всяка страна. Увийте питките в прозрачно фолио, за да ги запазите топли.
4. В купа разбийте яйцата. Добавете нарязания на ситно пресен лук и овкусете със сол и черен пипер. разтопете бучка масло в тиган, на средна температура. Изсипете яйцата. Щом яйцата се запържат по ръба, започнете да ги разбърквате внимателно с помощта на шпатула. Пържете минута-две.
5. Поставете една тортиля в чиния. Върху нея изсипете половината бъркани яйца, поръсете домат, авокадо, кориандър и сирене. Захлупете с втора тортиля. Поръсете с чили сос по желание. Отстрани подредете резени лайм.

За повече рецепти посетете www.jamieoliver.com

Продукти

  • 1 узряло авокадо
  • 2 лайма
  • сол и черен пипер
  • 1 домат
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 малка връзка кориандър
  • шепа настърган кашкавал
  • 4 тортили
  • 6 яйца
  • 4 стръка пресен лук
  • бучка масло
  • чили сос

Свързани рецепти