Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното със солта, содата, олиото и водата. Разбъркайте. Омесете тестото върху плота, около 20 пъти, като го натискате, за да се образува глутен. Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го 15 минути да почине.
2. Разделете тестото на половинки, след това на четвъртинки. Всяка четвъртинка разделете на четири топчета. Разточете всяко топче с точилка много тънко.
3. Изпечете тортилите в загрят тиган без мазнина. Печете по 30 секунди от всяка страна или докато се издуе тортилята и се образуват мехурчета.
Подредете ги една върху друга в чиния.
Съвет: Направете си увит сандвич от тортиля с пилешко, хумус и зеленчуци.
Може да направите чипс от тортиля, като я начупете на парчета, намажете ги с олио и ги запечете за 10 минути. След това поднесете чипса с доматена салса.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 3.5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 0.5 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. гореща вода

Свързани рецепти