Начин на приготвяне:
1. В купа смесете брашното със солта, содата, олиото и водата. Разбъркайте. Омесете тестото върху плота, около 20 пъти, като го натискате, за да се образува глутен. Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го 15 минути да почине.
2. Разделете тестото на половинки, след това на четвъртинки. Всяка четвъртинка разделете на четири топчета. Разточете всяко топче с точилка много тънко.
3. Изпечете тортилите в загрят тиган без мазнина. Печете по 30 секунди от всяка страна или докато се издуе тортилята и се образуват мехурчета.
Подредете ги една върху друга в чиния.
Съвет: Направете си увит сандвич от тортиля с пилешко, хумус и зеленчуци.
Може да направите чипс от тортиля, като я начупете на парчета, намажете ги с олио и ги запечете за 10 минути. След това поднесете чипса с доматена салса.
2. Разделете тестото на половинки, след това на четвъртинки. Всяка четвъртинка разделете на четири топчета. Разточете всяко топче с точилка много тънко.
3. Изпечете тортилите в загрят тиган без мазнина. Печете по 30 секунди от всяка страна или докато се издуе тортилята и се образуват мехурчета.
Подредете ги една върху друга в чиния.
Съвет: Направете си увит сандвич от тортиля с пилешко, хумус и зеленчуци.
Може да направите чипс от тортиля, като я начупете на парчета, намажете ги с олио и ги запечете за 10 минути. След това поднесете чипса с доматена салса.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 3.5 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. сода бикарбонат
- 0.5 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. гореща вода