Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тортили

категория 5/5
1. В купа смесете брашното със солта, содата, олиото и водата. Разбъркайте. Омесете тестото върху плота, около 20 пъти, като го натискате, за да се образува глутен. Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го 15 минути да почине.
2. Разделете тестото на половинки, след това на четвъртинки. Всяка четвъртинка разделете на четири топчета. Разточете всяко топче с точилка много тънко.
3. Изпечете тортилите в загрят тиган без мазнина. Печете по 30 секунди от всяка страна или докато се издуе тортилята и се образуват мехурчета.
Подредете ги една върху друга в чиния.
Съвет: Направете си увит сандвич от тортиля с пилешко, хумус и зеленчуци.
Може да направите чипс от тортиля, като я начупете на парчета, намажете ги с олио и ги запечете за 10 минути. След това поднесете чипса с доматена салса.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн