Тортия с картофи и зеленчуци
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Разрежете червената чушка на две, отстранете семките и и я нарежете на кубчета. Разрежете стръка праз на две по дължина, измийте го хубаво и го нарежете на полумесеци.
2. В тиган с малко зехтин запържете лука и чесъна за 2 минути. Добавете спанака и гответе още 4 минути, докато той се свие. ПРесипете спанака в чиния.
3. В същия тиган сложете малко зехтин и запържете нарязаните на филийки предварително сварени картофи /за около 15 минути/. Добавете чушката и праза, разбъркайте и запържете за 4 минути.
4. В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и овкусете с малко сол и черен пипер.
5. Към зеленчуците в тигана добавете вече приготвения спанак и разбъркайте. Излейте сместа с яйца равномерно върху всички зеленчуци. Пръжете тортията 8-10 минути. За да я обърнете, поставете голяма чиния върху тигана. Съберете, ако има остатъци в тигана, сипете малко зехтин и върнете тортилята да се изпържи и от другата страна за кратко.
6. За салатата смесете в купа руколата, нарязаните на кръгчета маслини и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин и разбъркайте хубаво.
7. Поднесете парче зеленчукова тортия със салата и парче франзела.
Продукти
- За тортията:
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 червена чушка
- 1 стрък праз
- зехтин
- 500 г млад спанак
- 350 г сварени картофи
- 6 яйца
- 100 г настърган кашкавал
- За салатата:
- 250 г чери доматчета
- 50 г черни маслини без костилки
- 150 г рукола
- 150 г царевица
- 50 мл зехтин
- 1 лимон
- сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото