Тортия с картофи и зеленчуци

1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Разрежете червената чушка на две, отстранете семките и и я нарежете на кубчета. Разрежете стръка праз на две по дължина, измийте го хубаво и го нарежете на полумесеци.
2. В тиган с малко зехтин запържете лука и чесъна за 2 минути. Добавете спанака и гответе още 4 минути, докато той се свие. ПРесипете спанака в чиния.
3. В същия тиган сложете малко зехтин и запържете нарязаните на филийки предварително сварени картофи /за около 15 минути/. Добавете чушката и праза, разбъркайте и запържете за 4 минути.
4. В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и овкусете с малко сол и черен пипер.
5. Към зеленчуците в тигана добавете вече приготвения спанак и разбъркайте. Излейте сместа с яйца равномерно върху всички зеленчуци. Пръжете тортията 8-10 минути. За да я обърнете, поставете голяма чиния върху тигана. Съберете, ако има остатъци в тигана, сипете малко зехтин и върнете тортилята да се изпържи и от другата страна за кратко.
6. За салатата смесете в купа руколата, нарязаните на кръгчета маслини и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин и разбъркайте хубаво.
7. Поднесете парче зеленчукова тортия със салата и парче франзела.

Продукти

  • За тортията:
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 стрък праз
  • зехтин
  • 500 г млад спанак
  • 350 г сварени картофи
  • 6 яйца
  • 100 г настърган кашкавал
  • За салатата:
  • 250 г чери доматчета
  • 50 г черни маслини без костилки
  • 150 г рукола
  • 150 г царевица
  • 50 мл зехтин
  • 1 лимон
  • сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички