Тортии с меренге от "Маргарита"
1. Пресейте брашното в купа и добавете щипка сол. Добавете сока и водата и бъркайте с дървена лъжица.
2. Изсипете сместа на плота и месете докато получите гладко тесто.
3. Оформете тестото като топка и го оставете да почине.
4. Оформете топчици от тестото, наредете ги в тава и ги поръсете с мазнина. Оставете ги да почиват 2 часа.
5. С точилка разточете всяка топчица на тънка питка.
6. Изпържете в сгорещено олио докато тортиите покафенеят.
7. Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг и добавете текила.
8. Сервирайте тортиите с меренге с чаша кафе с няколко капки текила в него.
2. Изсипете сместа на плота и месете докато получите гладко тесто.
3. Оформете тестото като топка и го оставете да почине.
4. Оформете топчици от тестото, наредете ги в тава и ги поръсете с мазнина. Оставете ги да почиват 2 часа.
5. С точилка разточете всяка топчица на тънка питка.
6. Изпържете в сгорещено олио докато тортиите покафенеят.
7. Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг и добавете текила.
8. Сервирайте тортиите с меренге с чаша кафе с няколко капки текила в него.
Продукти
- За тестото:750 г брашно 1 щипка сол 350 мл портокалов сок 250 мл вода олио за пърженеМеренге:4 белтъка 200 г захар текила
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене