Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа и добавете щипка сол. Добавете сока и водата и бъркайте с дървена лъжица.
2. Изсипете сместа на плота и месете докато получите гладко тесто.
3. Оформете тестото като топка и го оставете да почине.
4. Оформете топчици от тестото, наредете ги в тава и ги поръсете с мазнина. Оставете ги да почиват 2 часа.
5. С точилка разточете всяка топчица на тънка питка.
6. Изпържете в сгорещено олио докато тортиите покафенеят.
7. Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг и добавете текила.
8. Сервирайте тортиите с меренге с чаша кафе с няколко капки текила в него.
2. Изсипете сместа на плота и месете докато получите гладко тесто.
3. Оформете тестото като топка и го оставете да почине.
4. Оформете топчици от тестото, наредете ги в тава и ги поръсете с мазнина. Оставете ги да почиват 2 часа.
5. С точилка разточете всяка топчица на тънка питка.
6. Изпържете в сгорещено олио докато тортиите покафенеят.
7. Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг и добавете текила.
8. Сервирайте тортиите с меренге с чаша кафе с няколко капки текила в него.
Продукти
За тестото:
- 750 г брашно
- 1 щипка сол
- 350 мл портокалов сок
- 250 мл вода
- олио за пържене
Меренге:
- 4 белтъка
- 200 г захар
- текила