Начин на приготвяне:
1. Разточете леко масленото тесто върху набрашнен плот. с помощта на рингче изрежете кръгчета. Напаснете кръгчетата тесто по дъното и стените на отделни формички за пай. Надупчете тестото с вилица по дъното, поставете формичките в тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути, до златисто.
2. За крема сипете течната сметана в тенджерка заедно със захарта и лимоновия сок. Разбъркайте и добавете царевичното нишесте. Бъркайте сместа, докато се затопли и сгъсти. Накрая добавете внимателно предварително разтопеното масло, като разбърквате.
3. Нарежете марципана на тънки филийки. Разстелете по едно парче марципан на дъното на всяка изпечена формичка с тесто. Напълнете пайчето с крем. Върху него сипете и разстелете 1 с.л. конфитюр от малини.
4. За глазурата разбъркайте пудрата захар с вода и лимонов сок, до гладкост. Добавете хранителна боя по ваше желание.
5. Най-отгоре на всяко пайче разстелете розова глазура. Украсете с разноцветни захарни топчета.
2. За крема сипете течната сметана в тенджерка заедно със захарта и лимоновия сок. Разбъркайте и добавете царевичното нишесте. Бъркайте сместа, докато се затопли и сгъсти. Накрая добавете внимателно предварително разтопеното масло, като разбърквате.
3. Нарежете марципана на тънки филийки. Разстелете по едно парче марципан на дъното на всяка изпечена формичка с тесто. Напълнете пайчето с крем. Върху него сипете и разстелете 1 с.л. конфитюр от малини.
4. За глазурата разбъркайте пудрата захар с вода и лимонов сок, до гладкост. Добавете хранителна боя по ваше желание.
5. Най-отгоре на всяко пайче разстелете розова глазура. Украсете с разноцветни захарни топчета.
Продукти
- 250 г маслено тесто
- 40 г марципан
- 100 г конфитюр от малини
- 150 мл течна сметана
- 4.5 с.л. захар
- 1.5 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. царевично нишесте
- 4 капки екстракт от горчив бадем
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 100 г разтопено масло
За глазурата:
- 100 г пудра захар
- 1 с.л. вода
- 0.5 ч.л. лимонов сок
- червена боя за хранителни цели