Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тортата на Елвис

категория 0/5
1. За блата добавете какаото към 300 мл гореща вода и разбъркайте до гладкост. Оставете да изстине. Смесете в купа брашното, захарта, солта и бакпулвера. Добавете към тях олиото, яйцата и предварително разбитото кисело мляко /ползвайте по-рядко кисело мляко/. Разбъркайте до гладкост. Добавете изстиналото какао и разбъркайте.
2. Постелете голяма плоска тава /която е към фурните/ с хартия за печене и изсипете сместа за блата. Печете го на 170 градуса за 25 минути.
3. За крема с фъстъчено масло направете сладкарски крем - може да използвате пресни яйца или готово кремче. Отделно разбийте маслото с миксер. Към него добавете готовия и поизстинал сладкарски крем и фъстъченото масло и разбъркайте внимателно на ръка.
4. Обърнете блата наобратно, отстранете хартията от него и го намажете с конфитюр от малини. Отгоре наредете бананите, разрязани наполовина по дължина /и разположени по дължината на блата/. Отгоре изсипете крема и го разнесете и загладете. Сложете тортата в хладилника да се стегне хубаво.
5. За шоколадовата кувертюра изсипете настъргания шоколад във вряща сметана. Разбъркайте докато се разтопи шоколада. Излейте кувертюрата върху тортата и изчакайте тя да стегне.
6. Подравнете тортата по краищата и я украсете с пресни малини.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен