Торта "Виктория"

Торта "Виктория"

Начин на приготвяне:

1. Подгответе си две форми с подвижно дъно с диаметър 18 см. намаслете дъното и стените им и ги поръсете с брашно. Постелете дъното на формите с изрязан кръг от хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Разбийте енергично мекото масло в купа с помощта на дървена лъжица, до получаването на крем. Добавете захарта и разбъркайте отново до кремообразност. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате, докато то се поеме напълно. Пресейте брашното и бакпулвера над купата. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете прясното мляко и разбъркайте.
3. Разпределете сместа по равно в двете форми и ги разстелете равномерно. Печете 20-25 минути. След изпичане, извадете блатовете от формите и ги охладете напълно върху решетка.
4. Разбийте сметаната до плътност с помощта на миксер и я охладете.
5. Поставете единия блат върху поднос. намажете го със сладкото. върху него разпределете битата сметана. /Пълнежът трябва да е с дебелината на един блат./ Поставете втория блат, като леко притиснете. Поръсете с малко захар.

Продукти

  • 175 г масло
  • 175 г захар
  • 3 яйца
  • 175 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. прясно мляко
  • захар за поръсване

За пълнежа:

  • 4 с.л. сладко от ягоди или малини
  • 125 мл течна сметана

Свързани рецепти