Торта "Тоска"

Торта "Тоска"

Начин на приготвяне:

1. За пандишпановото тесто разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер в продължение на 5 минути, докато сместа утрои обема си и изсветлее.
2. Над купата пресейте брашното и бакпулвера. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете поизстиналото разтопено масло, прясното мляко и ваниловия екстракт. Разбъркайте внимателно до хомогенност.
3. Намаслете форма с подвижно дъно /диаметър 23 см/ и изсипете в нея пандишпановото тесто. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
4. За топинга, в тиган разтопете маслото заедно със сметаната, захарта и ваниловия екстракт. Щом продуктите се разтопят, добавете филираните бадеми и поръсете брашното. Бъркайте докато сместа стане гладка, около 2 минути.
5. Разстелете равномерно топинга върху изпечения сладкиш. Печете още 10-15 минути, до златистокафяво.
6. Оставете тортата да изстине във формата поне 10 минути. След това я извадете и нарежете на триъгълни парчета.

Продукти

  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 150 г брашно
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 с.л. прясном ляко
  • 75 мл разтопено масло

За топинга:

  • 50 г масло
  • 100 г филирани бадеми
  • 50 г захар
  • 2 ч.л. брашно
  • 3 с.л. течна сметана
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Свързани рецепти