Торта Таралеж
1. Разтопете маслото. Пресипете го в купа и добавете захарта. Разбъркайте.
2. Разтопете шоколада на водна баня.
3. Към маслото и захарта добавете какаото и разтопения шоколад. Разбъркайте хубаво. Начупете бисквитите в купата и разбъркайте.
4. Намаслете правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене така, че да стърчат краищата на хартията извън нея. Изсипете цялата смес за тортата и я притиснете хубаво. Сложете тортата за 2 часа в хладилник да се стегне.
5. Сервирайте парче торта с бита сметана и плодове по ваш вкус.

Продукти

  • 150 г масло 50 г черен шоколад 200 г тъмнокафява захар 60 г какао 200 г пълнозърнести бисквити

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички