Торта Таралеж
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете маслото. Пресипете го в купа и добавете захарта. Разбъркайте.
2. Разтопете шоколада на водна баня.
3. Към маслото и захарта добавете какаото и разтопения шоколад. Разбъркайте хубаво. Начупете бисквитите в купата и разбъркайте.
4. Намаслете правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене така, че да стърчат краищата на хартията извън нея. Изсипете цялата смес за тортата и я притиснете хубаво. Сложете тортата за 2 часа в хладилник да се стегне.
5. Сервирайте парче торта с бита сметана и плодове по ваш вкус.
2. Разтопете шоколада на водна баня.
3. Към маслото и захарта добавете какаото и разтопения шоколад. Разбъркайте хубаво. Начупете бисквитите в купата и разбъркайте.
4. Намаслете правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене така, че да стърчат краищата на хартията извън нея. Изсипете цялата смес за тортата и я притиснете хубаво. Сложете тортата за 2 часа в хладилник да се стегне.
5. Сервирайте парче торта с бита сметана и плодове по ваш вкус.
Продукти
- 150 г масло 50 г черен шоколад 200 г тъмнокафява захар 60 г какао 200 г пълнозърнести бисквити
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска