Торта Шварцвалд
За блатовете сложете шоколада на водна баня и към него прибавете маслото. когато то се разтопи напълно, започнете разбиването на белтъците с щипка сол отделно. Трябва да станат на сняг, като за суфле. Отделно разбийте жълтъците с кафявата захар. Към жълтъците добавете поохладената шоколадова смес. Разбърквайте внимателно. Добавете и бадемите, и брашното. Накрая добавете и белтъците към сместа, като първо сипете малка част от тях при шоколодавата смес, а след това върнете тази смес към останалите белтъци. Намажете с мазнина плоска правоъгълна тава, застелете я с хартия и върху нея сложете три кръгли форми, в които сипете сместа за блатовете. Така ще имате три блата. Изпечете ги и след това ги оставете да се поохладят. Направете сироп от 100 мл вода и 150 г захар. Към сиропа добавете и малко черешов ликьор. Навлажнете хубаво блатовете. Разбийте сметаната с малко захар, трябва да стане гъста. Отделете една част от нея, за да направите шоколадов мус. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете го към сметаната, като бързо бъркате с тел, а след това с шпатула. Така получавате шоколадов мус. Върху първия блат сложете сметана и разнесете хубаво с шпакла. Отгоре наредете изцедените череши и похлупете със следващия блат, като притискате хубаво. Върху него сложете шоколодав мус. Похлупете с последния блат. Върху него сложете отново сметана. Намажете и цялата торта отстрани със сметана и шоколадов мус. За окончателната обвивка на тортата с шоколад замразете във фризер за кратко разтопен шоколад върху картон с фолио. След това с помощта на шпакла отделяйте пласт от шоколада и обвивайте тортата. накрая може да поръсите с какао и пудра захар.

Продукти

  • За тестото:250 г натурален шоколад 125 г масло 50 г смлени бадеми 3 яйца 125 г кафява захар 80 г брашно с набухвателЗа пълнежа:100 мл вода 150 г захар 500 мл бита сметана 200 г натурален шоколад 1 буркан компот от черешиЗа украса: какао пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички