Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта Сантяго де Компостела

категория 0/5
1. За основата на тортата смесете върху плота брашното, канелата, захарта и предварително разбитото яйце. Смесете продуктите с пръсти и добавете съвсем малко вода. Омесете гладко тесто.
2. Разточете тестото в кръгла форма. Измерете по дъното на форма с пружина /с диаметър 24 см/ тестото и изрежете излишното. Намаслете хубаво формата и поставете тестото на дъното и. Надупчете на няколко места.
3. За пълнежа отделете жълтъците от белтъците. разбийте белтъците с помощта на миксер. Щом те се превърнат в бяла пяна, добавете половината захар и продължете разбиването до твърдост на пяната. Отделно разбийте на ръка жълтъците с другата половина захар и канелата. Отделете 4 с.л. от фино смлените бадеми за поръсване и добавете останалите при жълтъците и добавете малко от белтъчната пяна. Разбъркайте внимателно. След това добавете и останалите белтъци. Въртете купата и разбърквайте леко с помощта на шпатула.
4. Изсипете пълнежа върху тестото. Печете тортата в предварително загрята фурна на 190 градуса 30 минути или повече. Щом клечката, с която пробождате тортата по средата, е чиста, сладкишът е изпечен.
5. След като изстине сладкишът махнете пружината на формата и го прехвърлете върху поднос. Поръсете сладкиша с отделените смлени бадеми. поставете по средата на тортата емблемата на града сантяго де Компостела, която представлява кръст и поръсете с пудра захар. Махнете шаблона.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен