Торта с моркови

1. В дълбока купа разбийте на сняг белтъците с половината количество захар с помощта на кухненски робот или миксер. Сместа трябва да стане гъста. В друга купа разбийте жълтъците с останалата захар с помощта на тел, докато сместа побелее.
2. Настържете морковите на дребно ренде. Смелете на дребно и ядките.
3. Добавете морковите, смлените ядки, брашното към жълтъчената смес. Бъркайте внимателно и не дълго с шпатула. След това на порции добавяйте разбитите белтъци.
4. Намажете дъното на форма за торта с малко масло, а отгоре застелете с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и я печете около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. След като се изпече тортата я обърнете в чиния и я оставете да изстине.
6. За глазурата разбийте белтъка /отново с помощта на кухненски робот или миксер/, като прибавяте малко по малко пудрата захар. Към края на разбиването добавете черешовия сироп, разтворен в малко вода.
7. В тенджерка смесете конфитюра от кайсии с малко вода и бъркайте върху котлон докато сместа стане напълно гладка. Тази смес служи за изолатор между тортата и глазурата. Намажете я върху тортата с помощта на четчица.
8. Подпъхнете един картон под тортата, за да можете да я вдигнете. Наръсете борда на тортата с филитирани бадеми. А отгоре я намажете с бялата глазура, като хубаво загладите. Може да украсите тортата с бейби морковчета, потопени в кокосови стърготини.

Продукти

  • 250 г моркови 125 г бадеми 80 г брашно с набухвател 250 г захар 5 яйца 1 щипка сол масло 125 г орехиЗа глазурата:2 белтъка 450 г пудра захар 1 ч.л. черешов сироп ром или ликьор 1 с.л. вода 2 с.л. конфитюр от кайсииДопълнително: запечени филирани бадеми бейби моркови

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички