Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта с мока крем

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. С кухненски робот смелете бисквитите и ядките. Добавете маслото и разбъркайте добре.
  2. Prev2/4Next

    2. Сипете бисквитените трохи в тортена форма с хартия за печене и направете тънък блат с висок борд, като притискате плътно с пръсти.
  3. Prev3/4Next

    3. За крема затоплете сметаната до кипване, отстранете я от огъня и сипете в нея шоколада. Разбъркайте докато получите хомогенен лъскав крем. Сипете го върху бисквитената подложка и поставете формата в хладилника.
    4. За мока крема стопете на слаб огън в тефлонов съд шоколада и маслото. Докато сместа е още гореща, прибавете жълтъците и енергично разбъркайте. Налейте кафето, 1/3 от сметаната и желатина, разтворен на водна баня в малко вода. Разбъркайте всичко добре и оставете да изстине.
  4. Prev4/4Next

    5. Разбийте на твърд сняг останалата сметана и я прибавете към охладения крем.
    6. Сипете мока крема върху втвърдения шоколадов крем и поставете в хладилник за няколко часа.
    7. Преди да сервирате отстранете хартията, посипете повърхността с какао и украсете с настърган шоколад или шоколадови стружки.
категория 5/5
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли