Торта с лимон и рикота

Торта с лимон и рикота

Начин на приготвяне:

1. Разточете масленото тесто тънко с помощта на точилка и го прехвърлете във форма. Притиснете го хубаво по стените и оставете краищата му да висят отвън.
2. В купа смесете маскарпонето, рикотата и захарта. разбъркайте. След това добавете жълтъците и разбъркайте. Нарежете на кубчета портокаловата кора и чедрото.
3. В купа разбийте белтъците с малко захар до твърдост. Добавете ги към сместа с жълтъци и размесете много внимателно с шпатула.
4. Изсипете сместа във формата и направете по-дебел борд от свободните краища. Намажете ги с разбит жълтък и печете тортата 25 минути на 180-200 градуса.
5. Поднесете тортата с печени дребни круши с малко захар и вино.

Продукти

За пълнежа:

  • 6 яйца
  • 200 г маскарпоне
  • 300 г рикота
  • 125 г захар
  • портокалови захаросани корички
  • 200 г чедро или захаросани лимонови корички
  • 1 жълтък за намазване

За основата:

  • 400 г маслено тесто
  • 1 лимон
  • настъргана кора

Свързани рецепти