Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта с лимон и рикота

категория 5/5
1. Разточете масленото тесто тънко с помощта на точилка и го прехвърлете във форма. Притиснете го хубаво по стените и оставете краищата му да висят отвън.
2. В купа смесете маскарпонето, рикотата и захарта. разбъркайте. След това добавете жълтъците и разбъркайте. Нарежете на кубчета портокаловата кора и чедрото.
3. В купа разбийте белтъците с малко захар до твърдост. Добавете ги към сместа с жълтъци и размесете много внимателно с шпатула.
4. Изсипете сместа във формата и направете по-дебел борд от свободните краища. Намажете ги с разбит жълтък и печете тортата 25 минути на 180-200 градуса.
5. Поднесете тортата с печени дребни круши с малко захар и вино.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Антонио и Дженаро