Начин на приготвяне:
1. Разточете масленото тесто тънко с помощта на точилка и го прехвърлете във форма. Притиснете го хубаво по стените и оставете краищата му да висят отвън.
2. В купа смесете маскарпонето, рикотата и захарта. разбъркайте. След това добавете жълтъците и разбъркайте. Нарежете на кубчета портокаловата кора и чедрото.
3. В купа разбийте белтъците с малко захар до твърдост. Добавете ги към сместа с жълтъци и размесете много внимателно с шпатула.
4. Изсипете сместа във формата и направете по-дебел борд от свободните краища. Намажете ги с разбит жълтък и печете тортата 25 минути на 180-200 градуса.
5. Поднесете тортата с печени дребни круши с малко захар и вино.
2. В купа смесете маскарпонето, рикотата и захарта. разбъркайте. След това добавете жълтъците и разбъркайте. Нарежете на кубчета портокаловата кора и чедрото.
3. В купа разбийте белтъците с малко захар до твърдост. Добавете ги към сместа с жълтъци и размесете много внимателно с шпатула.
4. Изсипете сместа във формата и направете по-дебел борд от свободните краища. Намажете ги с разбит жълтък и печете тортата 25 минути на 180-200 градуса.
5. Поднесете тортата с печени дребни круши с малко захар и вино.
Продукти
За пълнежа:
- 6 яйца
- 200 г маскарпоне
- 300 г рикота
- 125 г захар
- портокалови захаросани корички
- 200 г чедро или захаросани лимонови корички
- 1 жълтък за намазване
За основата:
- 400 г маслено тесто
- 1 лимон
- настъргана кора