1. За блата смелете фино бисквитите и ги сипете в купа. разтопете маслото и го добавете към бисквитите. Разбъркайте добре сместа с ръце. Постелете дъното на кръгла тавичка с нея, като оформите борд. Печете основата в предварително загрята фурна на 165 градуса 20-25 минути. Оставете го да изстине.
2. За пълнежа изтискайте сока на лайма и на лимона и го сипете в купа. Добавете кондензираното мляко, кокосовото мляко и жълтъците. Разбийте добре. Изсипете пълнежа върху блата и печете 20-30 минути на 150 градуса.
3. За крема разбийте леко в купа сметаната, може да ползвате и заквасена, с помощта на тел. Добавете маскарпонето, настърганата кора на лимона и лайма, екстракта от ванилия и захарта и разбъркайте до хомогенност.
4. Изсипете крема по средата на изстиналата торта и го разнесете равномерно по повърхността и.
5. Обелете и нарежете мангото на лентички. Кивито нарежете на парченца, а ягодите на четвъртинки. Украсете тортата с плодовете.

Продукти

  • За блата:400 г пълнозърнести бисквити 175 г разтопено маслоЗа пълнежа:0.5 лимон сок 0.5 лайм сок 450 мл кондензирано мляко 450 г кондензирано мляко 100 мл кокосово мляко 8 жълтъкаЗа крема:350 мл заквасена сметана 2 с.л. маскарпоне 0.5 лимон настъргана кора 0.5 лайм настъргана кора 1 ч.л. ванилов екстракт 2 с.л. захарЗа гарниране:1 манго 1 киви 500 г ягоди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички