Начин на приготвяне:

1. За блата смелете фино бисквитите и ги сипете в купа. разтопете маслото и го добавете към бисквитите. Разбъркайте добре сместа с ръце. Постелете дъното на кръгла тавичка с нея, като оформите борд. Печете основата в предварително загрята фурна на 165 градуса 20-25 минути. Оставете го да изстине.
2. За пълнежа изтискайте сока на лайма и на лимона и го сипете в купа. Добавете кондензираното мляко, кокосовото мляко и жълтъците. Разбийте добре. Изсипете пълнежа върху блата и печете 20-30 минути на 150 градуса.
3. За крема разбийте леко в купа сметаната, може да ползвате и заквасена, с помощта на тел. Добавете маскарпонето, настърганата кора на лимона и лайма, екстракта от ванилия и захарта и разбъркайте до хомогенност.
4. Изсипете крема по средата на изстиналата торта и го разнесете равномерно по повърхността и.
5. Обелете и нарежете мангото на лентички. Кивито нарежете на парченца, а ягодите на четвъртинки. Украсете тортата с плодовете.

Продукти

За блата:

  • 400 г пълнозърнести бисквити
  • 175 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 0.5 лимон
  • сок
  • 0.5 лайм
  • сок
  • 450 мл кондензирано мляко
  • 450 г кондензирано мляко
  • 100 мл кокосово мляко
  • 8 жълтъка

За крема:

  • 350 мл заквасена сметана
  • 2 с.л. маскарпоне
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 0.5 лайм
  • настъргана кора
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 с.л. захар

За гарниране:

  • 1 манго
  • 1 киви
  • 500 г ягоди

Свързани рецепти