Торта с круши, мед и бадеми
Рецепта от: Микела Киапа
Тази италианска торта е без глутен и без захар - с бадемово брашно и мед. Поднася се с лъжица заквасена сметана.
Продукти
- 0.5 ч.л. бадемов екстракт
- 3 круши
- 225 г фино смлени бадеми
- 3 яйца
- 100 г течен мед
- 50 мл зехтин
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. бакпулвер
- 0.5 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. сода бикарбонат
- 50 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете белтъците от жълтъците.
- 2. Белтъците разбийте на твърд сняг.
- 3. В голяма купа сложете жълтъците, зехтина, меда и бадемовия екстракт и разбъркайте.
- 4. Настържете на едро ренде предварително измитите подсушени круши /необходими са 350 г/. Добавете ги в купата.
- 5. Добавете фино смлените бадеми, бакпулвера, содата, солта и канелата. Разбъркайте до хомогенност.
- 6. Добавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно, до хомогенност.
- 7. Пресипете сместа в предварително намаслена форма с пружина /диаметър 22 см/ с хартия на дъното. Поръсете с филирани бадеми. Печете тортата в предварително загрята фурна на 160 градуса 1 час.
- 8. Оставете сладкиша да поизстине. Извадете го от формата и го оставете да изстине върху решетка напълно.
- 9. Нарежете тортата на триъгълни парчета и поднесете с лъжица заквасена сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Найджела Лоусън
Торта "Павлова" с вкус на капучино
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел