Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта с йогурт и портокал

категория 0/5
1. За муса накиснете листата желатин в купа със студена вода. След 10-15 минути извадете листата с водата, която е по тях и ги прехвърлете в тенджерка. Загрейте и бъркайте до разтварянето на желатина.
2. В купа разбъркайте киселото мляко. Малко от него добавете при желатина и разбъркайте. След това върнете сместа при останалото кисело мляко. Добавете лимоновия сок и пудрата захар. Разбъркайте.
3. Разбийте леко сметаната на ръка. Добавете я към сместа с киселото мляко, разбъркайте и оставете муса в хладилник за 1 час.
4. За блата разбийте леко белтъците с помощта на миксер. Добавете половината захар и продължете разбиването до получаване на твърда пяна. Жълтъците разбийте с другата половина захар на водна баня. След това добавете разбитите белтъци към разбитите жълтъци и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете брашното и разбъркайте. Накрая добавете разтопеното масло.
5. Намажете с масло форма за торта с подвижно дъно и изсипете сместа в нея. Печете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
6. Портокалите се филитират над купа, т.е. нарязват се на парченца, като те се освобождават от ципите. Към събрания сок от портокалите се добавя кайсиевия конфитюр и се разбърква. Добавят се парченцата портокал и се поливат хубаво със сместа от сок и конфитюр за блясък.
7. Извадете изстиналия блат от формата и го обърнете. Прехвърлете муса в голям шприц с гладък накрайник. Направете пласт от муса с дебелината на блата, като започнете от средата, чрез спираловидни движения.
8. Наредете парченцата портокал отвън навътре върху муса, спазвайки една посока. Поръсете с ядки шам-фъстък.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен