Торта с извара, канела и орехи
Рецепта от: Франсишко Морейра
1. За сиропа сипете меда, водата и пръчката канела в тенджерка и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Извадете пръчката канела.
2. За тестото разбийте яйцата и жълтъците със захарта с помощта на миксер докато сместа утрои обема си и стане бледожълта. Добавете брашното, канелата и бакпулвера. Разбийте отново, до хомогенност. Накрая добавете изварата и разбийте отново до хомогенност.
3. Сипете малко от сместа при охладеното разтопено масло, за да го темперирате. Разбъркайте и добавете маслото към останалата смес. Разбъркайте.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.
5. Оставете сладкишът да изстине напълно. Извадете го от формата и го намажете с охладения сироп, с помощта на четка. Украсете с цели орехови ядки.
Продукти
- 2 яйца размер L
- 2 жълтъка
- 125 г захар
- 40 г брашно
- 2 г канела
- 5 г бакпулвер
- 250 г извара
- 30 г разтопено безсолно масло
- За сиропа:
- 80 г акациев мед
- 30 г вода
- 1 пръчка канела
- орехови ядки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни