Торта с извара, канела и орехи

Торта с извара, канела и орехи
Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Събота, 28 ноември от 18:00 | Събота, 28 ноември от 18:30

Начин на приготвяне:

1. За сиропа сипете меда, водата и пръчката канела в тенджерка и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Извадете пръчката канела.

2. За тестото разбийте яйцата и жълтъците със захарта с помощта на миксер докато сместа утрои обема си и стане бледожълта. Добавете брашното, канелата и бакпулвера. Разбийте отново, до хомогенност. Накрая добавете изварата и разбийте отново до хомогенност.

3. Сипете малко от сместа при охладеното разтопено масло, за да го темперирате. Разбъркайте и добавете маслото към останалата смес. Разбъркайте.

4. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.

5. Оставете сладкишът да изстине напълно. Извадете го от формата и го намажете с охладения сироп, с помощта на четка. Украсете с цели орехови ядки.

Продукти

  • 2 яйца размер L
  • 2 жълтъка
  • 125 г захар
  • 40 г брашно
  • 2 г канела
  • 5 г бакпулвер
  • 250 г извара
  • 30 г разтопено безсолно масло

 

За сиропа:

  • 80 г акациев мед
  • 30 г вода
  • 1 пръчка канела

 

  • орехови ядки

Свързани рецепти