Торта с извара, канела и орехи

Торта с извара, канела и орехи

Начин на приготвяне:

1. За сиропа сипете меда, водата и пръчката канела в тенджерка и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Извадете пръчката канела.

2. За тестото разбийте яйцата и жълтъците със захарта с помощта на миксер докато сместа утрои обема си и стане бледожълта. Добавете брашното, канелата и бакпулвера. Разбийте отново, до хомогенност. Накрая добавете изварата и разбийте отново до хомогенност.

3. Сипете малко от сместа при охладеното разтопено масло, за да го темперирате. Разбъркайте и добавете маслото към останалата смес. Разбъркайте.

4. Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.

5. Оставете сладкишът да изстине напълно. Извадете го от формата и го намажете с охладения сироп, с помощта на четка. Украсете с цели орехови ядки.

Продукти

2 яйца размер L

2 жълтъка

125 г захар

40 г брашно

2 г канела

5 г бакпулвер

250 г извара

30 г разтопено безсолно масло

 

За сиропа:

80 г акациев мед

30 г вода

1 пръчка канела

 

орехови ядки

Свързани рецепти