Торта с череши

За тестото смесете в кухненски робот маслото и пудрата захар. Щом побелее сместа добавете жълтъците и ванилията, а след това и брашното с бакпулвера. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете за 1 час в хладилник. След това го разстелете в кръгла форма за торта /24 см/ и го намажете с разбит белтък за изолация от крема.
Млечният крем, който се смята за основен в сладкарството и се нарича още крем-майка, се приготвя като първо загреете млякото почти до точка на кипене. Добавете към него захарта и настърганата кора. Отделно се разбиват жълтъците с другата половина от захарта. Към тях после се добавят нишестето и брашното и се разбиват до гладкост. Първо се добавя малка част от млякото към гъстата смес, а след това и цялто. Цялата смес се връща обратно в тенджерата и се бърка непрекъснато върху котлона. Необходимо са 1-2 минути, за да се изпече нишестето. Дръпнете крема от котлона и добавете маслото. Разбъркайте хубаво.
Разбийте белтъците и към края добавете захарта към тях. Към тях добавете изварата или рикотата, а след това и млечния крем. Сложете и плодове. Изсипете крема върху тестото и украсете отгоре с плодове. Изпечете тортата за 45 минути на 160-170 градуса.
Млечният крем, който се смята за основен в сладкарството и се нарича още крем-майка, се приготвя като първо загреете млякото почти до точка на кипене. Добавете към него захарта и настърганата кора. Отделно се разбиват жълтъците с другата половина от захарта. Към тях после се добавят нишестето и брашното и се разбиват до гладкост. Първо се добавя малка част от млякото към гъстата смес, а след това и цялто. Цялата смес се връща обратно в тенджерата и се бърка непрекъснато върху котлона. Необходимо са 1-2 минути, за да се изпече нишестето. Дръпнете крема от котлона и добавете маслото. Разбъркайте хубаво.
Разбийте белтъците и към края добавете захарта към тях. Към тях добавете изварата или рикотата, а след това и млечния крем. Сложете и плодове. Изсипете крема върху тестото и украсете отгоре с плодове. Изпечете тортата за 45 минути на 160-170 градуса.
Продукти
- За тестото:200 г масло 400 г брашно 4 г бакпулвер 200 г пудра захар 4 жълтъка 1 ванилияЗа крема:375 г сирене Рикота или извара 250 г млечен крем 25 г захар череши или друг сезонен плод 2 белтъкаЗа млечния крем:500 мл прясно мляко 80 г захар 4 жълтъка 30 г царевично нишесте 12 г брашно 20 г масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско