Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта с череши

категория 0/5
За тестото смесете в кухненски робот маслото и пудрата захар. Щом побелее сместа добавете жълтъците и ванилията, а след това и брашното с бакпулвера. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете за 1 час в хладилник. След това го разстелете в кръгла форма за торта /24 см/ и го намажете с разбит белтък за изолация от крема.
Млечният крем, който се смята за основен в сладкарството и се нарича още крем-майка, се приготвя като първо загреете млякото почти до точка на кипене. Добавете към него захарта и настърганата кора. Отделно се разбиват жълтъците с другата половина от захарта. Към тях после се добавят нишестето и брашното и се разбиват до гладкост. Първо се добавя малка част от млякото към гъстата смес, а след това и цялто. Цялата смес се връща обратно в тенджерата и се бърка непрекъснато върху котлона. Необходимо са 1-2 минути, за да се изпече нишестето. Дръпнете крема от котлона и добавете маслото. Разбъркайте хубаво.
Разбийте белтъците и към края добавете захарта към тях. Към тях добавете изварата или рикотата, а след това и млечния крем. Сложете и плодове. Изсипете крема върху тестото и украсете отгоре с плодове. Изпечете тортата за 45 минути на 160-170 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да