Начин на приготвяне:
За тестото смесете в кухненски робот маслото и пудрата захар. Щом побелее сместа добавете жълтъците и ванилията, а след това и брашното с бакпулвера. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете за 1 час в хладилник. След това го разстелете в кръгла форма за торта /24 см/ и го намажете с разбит белтък за изолация от крема.
Млечният крем, който се смята за основен в сладкарството и се нарича още крем-майка, се приготвя като първо загреете млякото почти до точка на кипене. Добавете към него захарта и настърганата кора. Отделно се разбиват жълтъците с другата половина от захарта. Към тях после се добавят нишестето и брашното и се разбиват до гладкост. Първо се добавя малка част от млякото към гъстата смес, а след това и цялто. Цялата смес се връща обратно в тенджерата и се бърка непрекъснато върху котлона. Необходимо са 1-2 минути, за да се изпече нишестето. Дръпнете крема от котлона и добавете маслото. Разбъркайте хубаво.
Разбийте белтъците и към края добавете захарта към тях. Към тях добавете изварата или рикотата, а след това и млечния крем. Сложете и плодове. Изсипете крема върху тестото и украсете отгоре с плодове. Изпечете тортата за 45 минути на 160-170 градуса.
Млечният крем, който се смята за основен в сладкарството и се нарича още крем-майка, се приготвя като първо загреете млякото почти до точка на кипене. Добавете към него захарта и настърганата кора. Отделно се разбиват жълтъците с другата половина от захарта. Към тях после се добавят нишестето и брашното и се разбиват до гладкост. Първо се добавя малка част от млякото към гъстата смес, а след това и цялто. Цялата смес се връща обратно в тенджерата и се бърка непрекъснато върху котлона. Необходимо са 1-2 минути, за да се изпече нишестето. Дръпнете крема от котлона и добавете маслото. Разбъркайте хубаво.
Разбийте белтъците и към края добавете захарта към тях. Към тях добавете изварата или рикотата, а след това и млечния крем. Сложете и плодове. Изсипете крема върху тестото и украсете отгоре с плодове. Изпечете тортата за 45 минути на 160-170 градуса.
Продукти
За тестото:
- 200 г масло
- 400 г брашно
- 4 г бакпулвер
- 200 г пудра захар
- 4 жълтъка
- 1 ванилия
За крема:
- 375 г сирене Рикота или извара
- 250 г млечен крем
- 25 г захар
- череши или друг сезонен плод
- 2 белтъка
За млечния крем:
- 500 мл прясно мляко
- 80 г захар
- 4 жълтъка
- 30 г царевично нишесте
- 12 г брашно
- 20 г масло