Торта с банани, фъстъчено масло и бекон

Торта с банани, фъстъчено масло и бекон

Начин на приготвяне:

1. Обелете бананите и ги начупете на парченца. Сложете ги в кухненски робот или блендер заедно с яйцата, захарта, мътеницата, фино настърганата лимонова кора и ваниловия екстракт. Пасирайте до гладкост. Добавете олиото на тънка струйка и разбийте отново.
2. В купа смесете сухите съставки - брашното, солта, бакпулвера и содата. Добавете ги към разбитата смес, като ги пресеете. Разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
3. Намаслете дъното и стените на форма с пружина с диаметър 20 см. Постелете хартия за печене на дъното на формата. Изсипете сместа в нея и заравнете. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 50 минути.
4. Щом извадите изпечения сладкиш, подредете лентите бекон в тавичка, постлана с хартия за печене и го запечете във фурната за 7 минути на 200 градуса.
5. За крема разбийте с помощта на миксер фъстъченото масло с крем-сиренето. Добавете около 50 мл от сметаната, за да разредите сместа. След това добавете пудрата захар и продължете да разбивате до пухкавост. Добавете и останалата сметана.  
6. Поставете изстиналата торта върху поднос. Изсипете крема върху нея и го загладете по цялата и повърхност. нарежете на ситно хрупкавия бекон и го поръсете върху тортата.

Продукти

  • 2 зрели банана
  • 2 големи яйца
  • 0.5 ч.ч. мътеница
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 0.5 ч.ч. ванилов екстракт
  • 60 мл олио
  • 200 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 0.5 ч.л. сол

За крема:

  • 4 слайса бекон
  • 1 ч.ч. фъстъчено масло
  • 125 г крем-сирене
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 200 мл течна сметана

Свързани рецепти