Торта с авокадо и босилек
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. За основата натрошете бисквитите с помощта на пасатор, до прахообразност.
Добавете разтопеното масло и разбъркайте.
2. Намаслете форма с подвижно дъно и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете основата и я разпределете по дъното на формата, като притискате добре. Поставете основата в хладилник или фризер за кратко, да се стегне.
3. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути. След това го прехвърлете в тенджерка със съвсем малко вода. Разбъркайте, докато се затопли.
4. В купата на блендер сложете киселото мляко, сметаната, крем-сиренето, листата лосилек, захарта и сока от лайма. разрежете авокадото на две и извадете костилката. Издълбайте вътрешността на авокадата. Добавете желатина и разбийте сместа до хомогенност.
5. Изсипете пълнежа върху основата и загладете добре така, че да няма въздушни балончета. поставете тортата в хладилник или фризер, докато стегне.
6. Украсете тортата с наредени в кръг листа босилек и тънки резени лайм. По средата сложете парчета ягоди.
Добавете разтопеното масло и разбъркайте.
2. Намаслете форма с подвижно дъно и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете основата и я разпределете по дъното на формата, като притискате добре. Поставете основата в хладилник или фризер за кратко, да се стегне.
3. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути. След това го прехвърлете в тенджерка със съвсем малко вода. Разбъркайте, докато се затопли.
4. В купата на блендер сложете киселото мляко, сметаната, крем-сиренето, листата лосилек, захарта и сока от лайма. разрежете авокадото на две и извадете костилката. Издълбайте вътрешността на авокадата. Добавете желатина и разбийте сместа до хомогенност.
5. Изсипете пълнежа върху основата и загладете добре така, че да няма въздушни балончета. поставете тортата в хладилник или фризер, докато стегне.
6. Украсете тортата с наредени в кръг листа босилек и тънки резени лайм. По средата сложете парчета ягоди.
Продукти
- За основата:250 г пълнозърнести обикновени бисквити 100 г разтопено маслоЗа пълнежа:6 листа желатин 300 г кисело мляко 200 г крем-сирене 1 връзка босилек 200 г захар 1 лайм сок 2 авокадо 200 г заквасена сметана 0.5 ч.л. ванилов екстрактЗа гарниране:3 лайма листа мента листа босилек пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол