Торта с авокадо и босилек

Торта с авокадо и босилек

Начин на приготвяне:

1. За основата натрошете бисквитите с помощта на пасатор, до прахообразност.
Добавете разтопеното масло и разбъркайте.
2. Намаслете форма с подвижно дъно и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете основата и я разпределете по дъното на формата, като притискате добре. Поставете основата в хладилник или фризер за кратко, да се стегне.
3. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути. След това го прехвърлете в тенджерка със съвсем малко вода. Разбъркайте, докато се затопли.
4. В купата на блендер сложете киселото мляко, сметаната, крем-сиренето, листата лосилек, захарта и сока от лайма. разрежете авокадото на две и извадете костилката. Издълбайте вътрешността на авокадата. Добавете желатина и разбийте сместа до хомогенност.
5. Изсипете пълнежа върху основата и загладете добре така, че да няма въздушни балончета. поставете тортата в хладилник или фризер, докато стегне.
6. Украсете тортата с наредени в кръг листа босилек и тънки резени лайм. По средата сложете парчета ягоди.

Продукти

За основата:

  • 250 г пълнозърнести обикновени бисквити
  • 100 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 6 листа желатин
  • 300 г кисело мляко
  • 200 г крем-сирене
  • 1 връзка босилек
  • 200 г захар
  • 1 лайм
  • сок
  • 2 авокадо
  • 200 г заквасена сметана
  • 0.5 ч.л. ванилов екстракт

За гарниране:

  • 3 лайма
  • листа мента
  • листа босилек
  • пресни ягоди

Свързани рецепти