Подготовка

1. Задушете в 1 с.л. олио спанака, чесъна, лука, копъра и магданоза. Ако е нужно, добавете малко вода. Подправете със сол и пипер.
2. Изстиналата и отцедена смес пасирайте на гладко пюре.
3. В друг съд пасирайте и морковите. Овкусете с индийско орехче, сол и пипер.
4. Прибавете по 2 с.л. брашно към морковите и спанака. Накрая сипете по равно и разбитите белтъци. Разбъркайте внимателно и сипете двете смеси в тави, покрити с хартия за печене. Оформете кръгове с размерите на стандартна форма – 22/24 см. 5. За основния блат пасирайте изварата до гладкост. Ако ползв

Продукти

За блатовете от моркови и спанак:

  • 3 сварени моркова
  • 200 г спанак
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 2 стръка магданоз
  • 2 стръка копър
  • 4 с.л. брашно
  • 1 щипка индийско орехче
  • 3 белтъка
  • сол и пипер на вкус

За основния блат:

  • 2 яйца
  • 200 г извара
  • 200 г заквасена сметана
  • 50 мл олио
  • 2 стръка розмарин
  • 2 стръка пресен лук
  • само зелената част
  • сол и пипер на вкус
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л бакпулвер

За крема:

  • 400 г заквасена сметана
  • 250 г рикота
  • 250 г овче сирене
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус

За рулцата:

  • 100 г тънко нарязана шунка
  • 100 г сирене за тост
  • 5 с.л. майонеза
  • 50 г черни маслини
  • 1 сварено яйце

За гарниране:

  • 2 пакетче крема сирене
  • 1 връзка магданоз
  • пресни зеленчуци по избор

Свързани рецепти