Торта Павлова

Торта Павлова

Начин на приготвяне:

1. Очертайте по средата на лист хартия за печене кръг с диаметър 20 см. Постелете плоска тава с хартията, като я обърнете с очертаното надолу, като предварително поставите по малко от сместа за меренге в четирите краища на тавата, за да залепне хартията.
2. По средата на тавата изсипете сместа за меренге и я оформете в кръг с помощта на палетен нож. Поставете основата в предварително загрята фурна на 150 градуса. Намалете температурата на 120 градуса и печете 1 час. След това оставете основата да изстине напълно в изключената затворена фурна.
3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до образуването на меки върхове.
4. Поставете целувчената основа върху поднос. Разстелете битата сметана върху нея. Гарнирайте с резени праскови, малини и вътрешността на плодовете маракуя.

Продукти

  • 1 порция смес за меренге
  • 375 мл течна сметана
  • плодове - малини
  • маракуя
  • праскови

Свързани рецепти