Торта Павлова
Рецепта от: Дона Хей

1. Очертайте по средата на лист хартия за печене кръг с диаметър 20 см. Постелете плоска тава с хартията, като я обърнете с очертаното надолу, като предварително поставите по малко от сместа за меренге в четирите краища на тавата, за да залепне хартията.
2. По средата на тавата изсипете сместа за меренге и я оформете в кръг с помощта на палетен нож. Поставете основата в предварително загрята фурна на 150 градуса. Намалете температурата на 120 градуса и печете 1 час. След това оставете основата да изстине напълно в изключената затворена фурна.
3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до образуването на меки върхове.
4. Поставете целувчената основа върху поднос. Разстелете битата сметана върху нея. Гарнирайте с резени праскови, малини и вътрешността на плодовете маракуя.
2. По средата на тавата изсипете сместа за меренге и я оформете в кръг с помощта на палетен нож. Поставете основата в предварително загрята фурна на 150 градуса. Намалете температурата на 120 градуса и печете 1 час. След това оставете основата да изстине напълно в изключената затворена фурна.
3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до образуването на меки върхове.
4. Поставете целувчената основа върху поднос. Разстелете битата сметана върху нея. Гарнирайте с резени праскови, малини и вътрешността на плодовете маракуя.
Продукти
- 1 порция смес за меренге 375 мл течна сметана плодове - малини маракуя праскови
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дона Хей
Брауни кексчета с малини
Рецепти Дона Хей
Свински ребра с кленов сироп и бърбън
Рецепти Дона Хей
Боровинков крем брюле
Рецепти Дона Хей
Шоколадов фъдж кейк
Рецепти Дона Хей
Бисквити с парченца шоколад
Рецепти Дона Хей
Кюфтенца от свинско с копър
Рецепти Дона Хей
Паста с три сирена
Рецепти Дона Хей
Печено пилешко с чоризо
Рецепти Дона Хей
Гурме бургери
Рецепти Дона Хей
Лимонов пудинг