Начин на приготвяне:

1. Направете палачинковото тесто като разбъркайте в купа яйцата с млякото, а след това добавите и брашното. Гъстотата на сместа е идеална, когато сместа остава по черпака.
2. Изпържете палачинките от двете страни като слагате по 1 капка олио в тигана.
3. Нарежете зеленчуците на кръгчета. Запечете в грил-тиган кръгчетата патладжан и тиквичка, като слагате по малко олио в тигана. Посолете кръгчетата докато се пекат.
4. В купа смесете майонезата и киселото мляко в съотношение 2 към 5. Добавете няколко листа босилек, копър, малко сол и черен пипер.
6. Наредете тортата като поставите една палачинка в чиния и я намажете с малко майонезена смес. Върху нея наредете кръгчетата краставица и домат и захлупете със следваща палачинка. Върху нея поставете листо маруля и го намажете с майонезена смес. Наредете запечените патладжани и тиквички и захлупете с палачинка. Върху тях сложете листо маруля, майонезена смес и палачинка. Начупете сирене върху тортата.
7. Поднесете парче палачинкова торта с напитка от разбито кисело мляко и пресен плод.

Продукти

За палачинките:

  • 3 яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 ч.ч. брашно

  • 4 листа маруля
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 1 краставица
  • 1 домат
  • сол и черен пипер
  • олио
  • краве сирене
  • 4 листа босилек
  • 2 стръка копър
  • 6 с.л. майонеза
  • 3 с.л. кисело мляко

Свързани рецепти