Торта от моркови
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Обелете и настържете морковите на едро ренде.
2. В купа сложете мекото масло и добавете сиропа от агаве и разбийте с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
4. Смесете пълнозърнестото брашно с бакпулвера. Разбъркайте. Нарежете фурмите на ситно. Бананът нарежете на тънки кръгчета и след това го намачкайте с вилица.
5. В купата добавете настърганите моркови, банана, фурмите, брашното с бакпулвер и щипка сол. Разбъркайте с миксера на ниска скорост. Накрая добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенност.
6. Намаслете правоъгълна дълбока форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Поръсете филирани бадеми по дъното на формата и изсипете кексовата смес в нея. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 1 час.
2. В купа сложете мекото масло и добавете сиропа от агаве и разбийте с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
4. Смесете пълнозърнестото брашно с бакпулвера. Разбъркайте. Нарежете фурмите на ситно. Бананът нарежете на тънки кръгчета и след това го намачкайте с вилица.
5. В купата добавете настърганите моркови, банана, фурмите, брашното с бакпулвер и щипка сол. Разбъркайте с миксера на ниска скорост. Накрая добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенност.
6. Намаслете правоъгълна дълбока форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Поръсете филирани бадеми по дъното на формата и изсипете кексовата смес в нея. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 1 час.
Продукти
- 250 г настъргани моркови 250 г пълнозърнесто брашно 14 г бакпулвер щипка сол 115 г меко масло 2 яйца 5 с.л. сироп от агаве 75 г пълномаслено кисело мляко 100 г сушени фурми без костилки 2 зрели банана 100 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери