Торта от мъфини
1. В купа смесете прясното мляко, олиото и яйцата. Разбъркайте. В друга купа смесете сухите продукти - брашно, захар, канела, бакпулвер. Разбъркайте с помощта на миксер. След това добавете течната смес и продължете разбиването до гладкост.
2. Наредете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Напълнете 3/4 от обема им и ги изпечете за 25 минути на 180 градуса.
3. За крема разбийте маслото с миксер, добавете и пудрата захар и продължете да разбивате. Накрая добавете крема сиренето и отново разбийте.
4. Наредете мъфините плътно един до друг в поднос. С помощта на лента прозрачно фолио ги увийте, за да са здрава основа, докато нанасяте крема отгоре. Нанесете крема върху тях, като запазите малка част и я сложите в пош. Разстелете крема равномерно. По краищата нанесете с шприц останалия крем. Поръсете с предварително леко запечени филирани бадеми. Наредете парченца плодове. Отстранете фолиото.
5. Сервирайте тортата цяла така, че всеки да си отчупва по едно парче, т.е. един мъфин.

Продукти

  • 180 мл слънчогледово олио 225 мл прясно мляко 2 яйца 200 г пълнозърнесто брашно 50 г овесени ядки 120 г тъмнокафява захар 120 г бяла захар 1 щипка канела 7 г бакпулверЗа крема:300 г масло 300 г пудра захар 300 г крема сиренеЗа гарниране:100 г филирани бадеми 2 бр. киви 1 мандарина

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички