Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта "Мока"

категория 0/5
1. Разтворете 4 с.л. качествено разтворимо кафе в 3 с.л. гореща вода и разбъркайте до хомогенност и оставете да изстине.
2. В купа разбийте жълтъците с мекото масло и захарта с помощта на дървена лъжица до гладкост. Добавете изстиналото кафе и разбъркайте.
3. Смесете останалите 4 с.л. разтворимо кафе със 100 мл гореща вода и разбъркайте. Излейте кафето в голяма купа и добавете към него бренди и амарето.
4. Постелете дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс /размери 10х20 см/, като оставите достатъчно дълги краища за завиване. Потапяйте всяка бишкота в сместа от кафе и алкохол. Подредете един ред бишкоти по дъното и стените на формата. Нанесете половината маслен крем върху бишкотите. След това подредете втори ред от натопени в кафе и алкохол бишкоти. Нанесете и останалата смес от крема. Завършете с ред бишкоти. Покрийте бишкотите с фолио и поставете формата в хладилник за 30-60 минути.
5. Отвийте фолиото и обърнете тортата върху чиния. Нанесете предварително разбитата сметана по повърхността на цялата торта. Украсете със запечени филирани бадеми.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Микела Киапа