Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта Мока

категория 0/5
За блата смесете продуктите в следния ред - масло, яйца, захар, брашно. Бъркайте сместа с помощта на кухненски робот или миксер. Изсипете сместа в кръгла тавичка или форма върху хартия за печене. След като изстине го разрежете на три пласта.
Пригответе сладкарски крем от посочените продукти. Изсипете го върху плоска голяма чиния, за да изстине. Намажете най-долния пласт блат с част от него. Останалата част от крема я сложете при разбитото масло с пудра захар за другия крем. Разбъркайте за кратко. А кафето и захарта сложете в тенджерка върху котлон, за да се получи гладка смес. Ако има нужда, разредете с малко вода или още кафе. Добавете и кафената смес постепенно към смесения крем. Така ще получите мока крема.
Намажете с него втория пласт блат. А също и отгоре и загладете хубаво тортата.
Сложете на котлон печени лешници и захар и бъркайте. След това охладете сместа като я разстелете върху хартия за печене. А след това натрошете крокана с помощта на пасатор или кухненски робот.
Сложете крокана по борда на тортата. Отгоре украсете с цветенца от сметана и фигури от карамел.
За карамела разтопете захар на котлона, след което с помощта на лъжица оформете кръгчета или други фигурки върху хартия за печене. Като се втвърдят, ги поставете върху тортата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен