Торта Мазарин
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче. В него поставете мекото масло, вътрешността на шушулката ванилия, жълтъка и пудрата захар. Постепенно смесвайте продуктите, като си помагате с шпакла. Щом оформите тестото на топка, сплескайте я и я завийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилник тестото за 30 минути.
2. Намажете с масло форма за пай с накъдрени стени. Разточете тестото и го прехвърлете във формата. Напаснете го хубаво по дъното и стените и го надупчете леко. Отгоре поставете парче хартия за печене, а върху него шепа боб за т.нар. "сляпо печене". Печете основата на 190 градуса за 10 минути.
3. За пълнежа сложете в купа маслото и пудрата захар и ги разбийте с миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. След това добавете марципана, малко по малко и разбивайте.
4. Добавете към разбитата смес настърганата кора от лимона и разбъркайте с шпатула. След това добавете фино смлените бадеми и отново разбъркайте. Изсипете пълнежа върху изпечената основа и го загладете. Изпечете тортата на 180 градуса за 30 минути.
5. Направете шаблон от картон на цвете. Поставете шаблона върху изстиналата торта и поръсете с пудра захар само върху цветето. Така върху тортата ще се отбележи бяло цвете.
2. Намажете с масло форма за пай с накъдрени стени. Разточете тестото и го прехвърлете във формата. Напаснете го хубаво по дъното и стените и го надупчете леко. Отгоре поставете парче хартия за печене, а върху него шепа боб за т.нар. "сляпо печене". Печете основата на 190 градуса за 10 минути.
3. За пълнежа сложете в купа маслото и пудрата захар и ги разбийте с миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. След това добавете марципана, малко по малко и разбивайте.
4. Добавете към разбитата смес настърганата кора от лимона и разбъркайте с шпатула. След това добавете фино смлените бадеми и отново разбъркайте. Изсипете пълнежа върху изпечената основа и го загладете. Изпечете тортата на 180 градуса за 30 минути.
5. Направете шаблон от картон на цвете. Поставете шаблона върху изстиналата торта и поръсете с пудра захар само върху цветето. Така върху тортата ще се отбележи бяло цвете.
Продукти
- За тестото:220 г брашно 1 шушулка ванилия 1 щипка сол 150 г масло 40 г пудра захар 1 жълтъкЗа пълнежа:190 г масло 150 г марципан 105 г пудра захар 3 яйца 120 г бадемово брашно 1 лимонЗа поръсване: пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове