Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта Мазарин

категория 0/5
1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче. В него поставете мекото масло, вътрешността на шушулката ванилия, жълтъка и пудрата захар. Постепенно смесвайте продуктите, като си помагате с шпакла. Щом оформите тестото на топка, сплескайте я и я завийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилник тестото за 30 минути.
2. Намажете с масло форма за пай с накъдрени стени. Разточете тестото и го прехвърлете във формата. Напаснете го хубаво по дъното и стените и го надупчете леко. Отгоре поставете парче хартия за печене, а върху него шепа боб за т.нар. "сляпо печене". Печете основата на 190 градуса за 10 минути.
3. За пълнежа сложете в купа маслото и пудрата захар и ги разбийте с миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. След това добавете марципана, малко по малко и разбивайте.
4. Добавете към разбитата смес настърганата кора от лимона и разбъркайте с шпатула. След това добавете фино смлените бадеми и отново разбъркайте. Изсипете пълнежа върху изпечената основа и го загладете. Изпечете тортата на 180 градуса за 30 минути.
5. Направете шаблон от картон на цвете. Поставете шаблона върху изстиналата торта и поръсете с пудра захар само върху цветето. Така върху тортата ще се отбележи бяло цвете.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен