Торта „Маркиза“ без печене
Бисквитите се смилат ситно. Към тях се добавя разтопеното масло. Сместа се разстила във формата за печене върху фолио, като хубаво се притиска. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се смесват шоколадът, млечният крем, маслото. Настъргва се портокаловата кора. Може да добавите 1-2 лъжици мармалад по ваш вкус. Накрая се добавя и какаото. Готовата гладка смес се изсипва върху блата. Тортата престоява 3-4 часа във фризер. Отгоре се гарнира с пресни сезонни плодове, намазани със студена сладкарска глазура. Тя помага за запазването на плодовете по-дълго време и им придава блясък.
Продукти
- 200 г шоколадови бисквити с пълнеж 80 г масло 350 г шоколад 200 г масло 150 г млечен крем портокалова кора 2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене