Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат ситно. Към тях се добавя разтопеното масло. Сместа се разстила във формата за печене върху фолио, като хубаво се притиска. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се смесват шоколадът, млечният крем, маслото. Настъргва се портокаловата кора. Може да добавите 1-2 лъжици мармалад по ваш вкус. Накрая се добавя и какаото. Готовата гладка смес се изсипва върху блата. Тортата престоява 3-4 часа във фризер. Отгоре се гарнира с пресни сезонни плодове, намазани със студена сладкарска глазура. Тя помага за запазването на плодовете по-дълго време и им придава блясък.
Продукти
- 200 г шоколадови бисквити с пълнеж
- 80 г масло
- 350 г шоколад
- 200 г масло
- 150 г млечен крем
- портокалова кора
- 2 с.л. какао