Торта „Маркиза“ без печене
Бисквитите се смилат ситно. Към тях се добавя разтопеното масло. Сместа се разстила във формата за печене върху фолио, като хубаво се притиска. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се смесват шоколадът, млечният крем, маслото. Настъргва се портокаловата кора. Може да добавите 1-2 лъжици мармалад по ваш вкус. Накрая се добавя и какаото. Готовата гладка смес се изсипва върху блата. Тортата престоява 3-4 часа във фризер. Отгоре се гарнира с пресни сезонни плодове, намазани със студена сладкарска глазура. Тя помага за запазването на плодовете по-дълго време и им придава блясък.

Продукти

  • 200 г шоколадови бисквити с пълнеж 80 г масло 350 г шоколад 200 г масло 150 г млечен крем портокалова кора 2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички