Торта „Маркиза“ без печене

Торта „Маркиза“ без печене

Начин на приготвяне:

Бисквитите се смилат ситно. Към тях се добавя разтопеното масло. Сместа се разстила във формата за печене върху фолио, като хубаво се притиска. Шоколадът се разтопява на водна баня. В купа се смесват шоколадът, млечният крем, маслото. Настъргва се портокаловата кора. Може да добавите 1-2 лъжици мармалад по ваш вкус. Накрая се добавя и какаото. Готовата гладка смес се изсипва върху блата. Тортата престоява 3-4 часа във фризер. Отгоре се гарнира с пресни сезонни плодове, намазани със студена сладкарска глазура. Тя помага за запазването на плодовете по-дълго време и им придава блясък.

Продукти

  • 200 г шоколадови бисквити с пълнеж
  • 80 г масло
  • 350 г шоколад
  • 200 г масло
  • 150 г млечен крем
  • портокалова кора
  • 2 с.л. какао

Свързани рецепти