Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Торта Кристофел

категория 0/5
1. За блатовете разбийте белтъците с малко захар. Щом се надигнат от разбиването, добавете останалата захар на няколко пъти. Разбийте на висока скорост до твърда пяна и до пълното разтваряне на захарта. Прехвърлете пяната в пош с гладък накрайник.
2. Постелете хартия за печене върху голяма плоска тава. Очертайте три еднакви кръга върху хартията с молив. Обърнете хартията наобратно и запълнете кръговете с белтъчна пяна чрез спираловидни движения. Попълнете всички празни места с пяна, ако са останали такива. Сушете блатовете на 90 градуса 3 часа.
3. За шоколадовия крем разтопете начупения шоколад на водна баня. Отделно разбийте сметаната със захарта до пухкавост. Изсипете топлия шоколад при сметаната и енергично разбъркайте с помощта на тел. Разбъркайте още малко с помощта на шпатула.
4. Върху поднос поставете един блат. Сложете от шоколадовия крем и го разнесете по цялата повърхност с помощта на палетен нож. Поръсете няколко череши и поставете втория блат. Притиснете леко. Нанесете от шоколадовия крем върху него. Отново поръсете няколко череши и поставете третия блат.
5. Нанесете останалия шоколадов крем по цялата повърхност на тортата. Загладете крема с палетен нож. Нанесете шоколадови стърготини по стените на тортата като ги притиснете с ръка. Поръсете с шоколад и отгоре на тортата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен