Торта "Импосибиле"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За дулче де лече /за глазурата/, поставете консервата кондензирано мляко в тенджера с достатъчно количество вода. Оставете консервата да ври 2 часа на тих огън, като се уверявате, че тя е покрита с вода през цялото време. След това оставете консервата да изстине.
2. За блата начупете шоколада на парченца и го разтопете в стъклена купа, на водна баня. Щом шоколадът се разтопи, добавете маслото и бъркайте докато и то се разтопи. Дръпнете купата от огъня.
3. В купа разбийте на ръка яйцата със захарта. Смесете брашното с бакпулвера и солта, добавете го към яйцата и бъркайте до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на форма с подвижно дъно, с диаметър 20 см. Изсипете шоколадовата смес в нея.
5. За крем-карамела, в купа разбийте захарта с яйцата и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете кондензираното мляко и течната сметана. Разбъркайте до гладкост и сипете крема върху шоколадовата смес. Покрийте формата с парче алуминиево фолио, като хубаво го притиснете към нея. Печете тортата в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. След това намалете на 180 градуса, отстранете фолиото и печете още 35 минути.
6. Извадете тортата от формата след като е изстинала. Нанесете глазурата по повърхността на тортата, загладете и сервирайте.
2. За блата начупете шоколада на парченца и го разтопете в стъклена купа, на водна баня. Щом шоколадът се разтопи, добавете маслото и бъркайте докато и то се разтопи. Дръпнете купата от огъня.
3. В купа разбийте на ръка яйцата със захарта. Смесете брашното с бакпулвера и солта, добавете го към яйцата и бъркайте до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на форма с подвижно дъно, с диаметър 20 см. Изсипете шоколадовата смес в нея.
5. За крем-карамела, в купа разбийте захарта с яйцата и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете кондензираното мляко и течната сметана. Разбъркайте до гладкост и сипете крема върху шоколадовата смес. Покрийте формата с парче алуминиево фолио, като хубаво го притиснете към нея. Печете тортата в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. След това намалете на 180 градуса, отстранете фолиото и печете още 35 минути.
6. Извадете тортата от формата след като е изстинала. Нанесете глазурата по повърхността на тортата, загладете и сервирайте.
Продукти
- За блата:200 г черен шоколад 150 г масло 3 яйца 150 г захар 100 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка солЗа крем-карамела:1 шушулка ванилия 200 мл кондензирано мляко 40 г захар 4 яйца 400 мл течна сметанаЗа глазурата:1 консерва кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове