Торта "Импосибиле"

Торта "Импосибиле"

Начин на приготвяне:

1. За дулче де лече /за глазурата/, поставете консервата кондензирано мляко в тенджера с достатъчно количество вода. Оставете консервата да ври 2 часа на тих огън, като се уверявате, че тя е покрита с вода през цялото време. След това оставете консервата да изстине.
2. За блата начупете шоколада на парченца и го разтопете в стъклена купа, на водна баня. Щом шоколадът се разтопи, добавете маслото и бъркайте докато и то се разтопи. Дръпнете купата от огъня.
3. В купа разбийте на ръка яйцата със захарта. Смесете брашното с бакпулвера и солта, добавете го към яйцата и бъркайте до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на форма с подвижно дъно, с диаметър 20 см. Изсипете шоколадовата смес в нея.
5. За крем-карамела, в купа разбийте захарта с яйцата и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете кондензираното мляко и течната сметана. Разбъркайте до гладкост и сипете крема върху шоколадовата смес. Покрийте формата с парче алуминиево фолио, като хубаво го притиснете към нея. Печете тортата в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. След това намалете на 180 градуса, отстранете фолиото и печете още 35 минути.
6. Извадете тортата от формата след като е изстинала. Нанесете глазурата по повърхността на тортата, загладете и сервирайте.

Продукти

За блата:

  • 200 г черен шоколад
  • 150 г масло
  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 100 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол

За крем-карамела:

  • 1 шушулка ванилия
  • 200 мл кондензирано мляко
  • 40 г захар
  • 4 яйца
  • 400 мл течна сметана

За глазурата:

  • 1 консерва кондензирано мляко

Свързани рецепти