Предаване: Гурме за всеки денГледайте в: Петък, 27 ноември от 04:20 | Петък, 27 ноември от 04:45

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците с крем тартара с помощта на миксер. Щом белтъците достигнат до средна плътност, започнете да добавяте захарта постепенно, при непрекъснато разбиване. Разбивайте до получаването на белтъчен сняг с връхчета.

2. Пресейте трите вида брашно и пудрата захар. Добавете сухите съставки към белтъчната смеса на порции, като разбивате внимателно, с помощта на шпатула.

3. Почистените и измити горски плодове поставете в тенджерка. Добавете захарат и ваниловата паста. Разбъркайте и гответе на умерен огън докато сместа заври. След 2 минути дръпнете от огъня.

4. Напръскайте със спрей с олио стените и дъното на форма с пружина (диаметър 18 см, висомина 4,5 см. Поставете хартия за печене на дъното на формата, както и по стените. С помощта на пош или директно напълнете формата до половината с белтъчна смес. Оформете в нея плитка дупка. В дупката сипете сладкото от горски плодове. Върху него изсипете останалата белтъчна смес. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 35-40 минути.

5. Изстиналата торта поставете върху поднос и  украсете с различни горски плодове. Поръсете с тънък слой пудра захар.

Продукти

  • 225 г белтъци
  • щипка крем тартар
  • 130 г захар
  • 80 г бадемово брашно
  • 80 г лешниково брашно
  • 125 г пудра захар
  • 80 г брашно
  • 50 г ягоди
  • 100 г малини
  • 40 г къпини или боровинки
  • 1/2 ч.л. ванилова паста
  • 40 г захар

 

Свързани рецепти