Торта бекон

Торта бекон

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците с 1 с.л. пудра захар с помощта на миксер, на сняг.
2. В друга купа сложете доста омекналото масло и останалата пудра захар и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
3. Добавете жълтъците и разбъркайте. След това добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Разполовете шушулката ванилия, остържете вътрешността и я добавете към сместа. Разбъркайте.
4. Добавете разбитите белтъци на порции към маслената смес. Разделете по равно сместа в две еднакви купи. Към едната половина добавете смес от пет подправки плюс останалите подправки и разбъркайте.
5. Намаслете добре дъното и стените на форма с подвижно дъно, с диаметър 18 см, и постелете дъното и с хартия за печене. Сипете 2 с.л. от сместа с подправки на дъното на формата и я разстелете тънко. Печете първата платка в предварително загрята фурна на 160 градуса, по средата на фурната, с циркулиращ въздух, 10 минути.
6. Върху изпечената платка разстелете 2 с.л. от бялата смес и я печете 10 минути, но най-горното ниво на фурната, с включени реотани. Продължете да нанасяте по 2 с.л. ту от бялат, ту от кафявата смес, докато те се изчерпят. От сместа ще се получат 10 платки.
7. Извадете тортата от формата, отстранете хартията от дъното и я нарежете на триъгълни парчета.

Продукти

  • 8 белтъка
  • 250 г пудра захар
  • 250 г меко масло
  • 10 жълтъка
  • 125 г брашно
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 с.л. смес от подправки - канела
  • анасон
  • индийско орехче
  • джинджифил
  • карамфил
  • 2 ч.л. канела
  • 1 ч.л. смляно индийско орехче
  • 1 ч.л. смлян карамфил
  • 0.5 ч.л. смлян кардамон

Свързани рецепти