Торта бекон
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разбийте белтъците с 1 с.л. пудра захар с помощта на миксер, на сняг.
2. В друга купа сложете доста омекналото масло и останалата пудра захар и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
3. Добавете жълтъците и разбъркайте. След това добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Разполовете шушулката ванилия, остържете вътрешността и я добавете към сместа. Разбъркайте.
4. Добавете разбитите белтъци на порции към маслената смес. Разделете по равно сместа в две еднакви купи. Към едната половина добавете смес от пет подправки плюс останалите подправки и разбъркайте.
5. Намаслете добре дъното и стените на форма с подвижно дъно, с диаметър 18 см, и постелете дъното и с хартия за печене. Сипете 2 с.л. от сместа с подправки на дъното на формата и я разстелете тънко. Печете първата платка в предварително загрята фурна на 160 градуса, по средата на фурната, с циркулиращ въздух, 10 минути.
6. Върху изпечената платка разстелете 2 с.л. от бялата смес и я печете 10 минути, но най-горното ниво на фурната, с включени реотани. Продължете да нанасяте по 2 с.л. ту от бялат, ту от кафявата смес, докато те се изчерпят. От сместа ще се получат 10 платки.
7. Извадете тортата от формата, отстранете хартията от дъното и я нарежете на триъгълни парчета.
2. В друга купа сложете доста омекналото масло и останалата пудра захар и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
3. Добавете жълтъците и разбъркайте. След това добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Разполовете шушулката ванилия, остържете вътрешността и я добавете към сместа. Разбъркайте.
4. Добавете разбитите белтъци на порции към маслената смес. Разделете по равно сместа в две еднакви купи. Към едната половина добавете смес от пет подправки плюс останалите подправки и разбъркайте.
5. Намаслете добре дъното и стените на форма с подвижно дъно, с диаметър 18 см, и постелете дъното и с хартия за печене. Сипете 2 с.л. от сместа с подправки на дъното на формата и я разстелете тънко. Печете първата платка в предварително загрята фурна на 160 градуса, по средата на фурната, с циркулиращ въздух, 10 минути.
6. Върху изпечената платка разстелете 2 с.л. от бялата смес и я печете 10 минути, но най-горното ниво на фурната, с включени реотани. Продължете да нанасяте по 2 с.л. ту от бялат, ту от кафявата смес, докато те се изчерпят. От сместа ще се получат 10 платки.
7. Извадете тортата от формата, отстранете хартията от дъното и я нарежете на триъгълни парчета.
Продукти
- 8 белтъка 250 г пудра захар 250 г меко масло 10 жълтъка 125 г брашно 1 шушулка ванилия 1 с.л. смес от подправки - канела анасон индийско орехче джинджифил карамфил 2 ч.л. канела 1 ч.л. смляно индийско орехче 1 ч.л. смлян карамфил 0.5 ч.л. смлян кардамон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери